Brittisk oro efter Paypals köp av Izettle: "Kan leda till högre priser"

Izettle Paypal fintech
Brittisk oro efter Paypals köp av Izettle: "Kan leda till högre priser"

Jacob de Geer, vd och medgrundare av Izettle. Foto: Pressbild.

Tobias Blixt

Reporter

Väntar på svar från de båda fintechbolagen innan de går vidare.

Paypals uppköp av svenska Izettle skapar oro hos den brittiska konkurrensmyndigheten Competition and Markets Authority, CMA. Enligt myndigheten riskerar affären att leda till högre priser och sämre kvalité för kunderna.

"Medan Izettle är en relativt ny aktör på marknaden för betaltjänster, så har de redan etablerat en marknadsledande position inom mobila försäljningsenheter och var väl positionerat att konkurrera med Paypal på andra tillväxtmarknader. Därför är vi oroade över att Paypals övertagande kan leda till högre priser eller minska kvaliteten på de tjänster som är tillgängliga för kunderna", säger CMA-chefen.

Paypal betalade 2,2 miljarder dollar för Izettle i en affär som bekräftades i maj. Det var i samband med den affären som den brittiska konkurrensmyndigheten valde att inleda en granskning av affären.

Om de bägge företagen inte kan stilla myndighetens oro kan de välja att inleda en djupare fas 2-undersökning av affären.

Paypal och Izettle har tidigare sagt att de kommer att hålla varumärken och verksamheter separata fram tills det att granskningen är färdig.

I ett mejl till Di Digital skriver en talesperson från Paypal:

"Paypal fortsätter att arbeta tillsammans med CMA i dess översyn av förvärvet av Izettle. Vi arbetar nu med att adressera CMA:s frågor och visa att marknaden kommer att förbli konkurrensutsatt, så att vi kan fortsätta arbetet med att integrera iZettle i vår globala plattform."

Läs fler artiklar
LÄS MER