Lindex Sverigechef Elisabeth Peregi går till Kappahl

Kappahl Lindex
Lindex Sverigechef Elisabeth Peregi går till Kappahl

Elisabeth Peregi blir ny vd för Kappahl. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Lindex Sverigechef Elisabeth Peregi lämnar klädkedjan för att bli vd för konkurrenten Kappahl.

Kappahl är en av alla butikskedjor som försöker hinna ifatt e-handelståget som går i snabbare takt än någonsin. För det fjärde kvartalet redovisade klädkedjan en omsättning i linje med förväntningarna och e-handeln steg med 38 procent jämfört med samma period i fjol. Resultatet var dock lägre än väntat och jämfört med föregående år sjönk vinsten. 

Nu ska Elisabeth Peregi förstärka organisationen och se till att Kappahl springer ifrån konkurrenterna. Hon är en riktig Lindex-veteran som arbetat på företaget i 19 år på olika befattningar. Därför får det anses som en skräll att hon nu går över till Kappahl.

"Kappahl är ett starkt varumärke och jag ser mycket fram emot att leda bolaget mot nya framgångar tillsammans med mina nya kollegor", säger Elisabeth Peregi i ett pressmeddelande. 

Hon kommer närmast från rollen som landschef för Sverige och Storbritannien. Innan det var hon tillförordnad vd och koncernchef. 

Kappahls styrelseordförande Anders Bülow kommenterar rekryteringen så här:

"Jag är mycket nöjd med att välkomna Elisabeth Peregi till Kappahl. Med sin breda kompetens och branscherfarenhet har hon det som krävs för att leda Kappahl genom den snabba utvecklingen i vår bransch".

Läs fler artiklar
LÄS MER