Lime lanserar i Sverige

Lime Voi elfordon
Lime lanserar i Sverige

Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Det hajpade amerikanska elsparkcykelbolaget Lime kommer till Stockholm imorgon.

Svenska succén Voi kommer från och med imorgon att få konkurrens i Stockholm. Det är den hajpade elsparkcykeltjänsten Lime som meddelar sin lansering i ett pressmeddelande.

"Jag är väldigt glad och stolt över att få vara med och öppna upp Lime Stockholm och lansera varumärket på den svenska marknaden. Lime är ett innovativt och trendigt livsstilsvarumärke som jag tror kommer välkomnas väl av Stockholmarna och stadens besökare", säger Mike Parishaian, Operation manager, Lime Stockholm. 

Totalt 200 elsparkcyklar kommer att placeras ut under lördagen.

Breakit har tidigare rapporterat om att den amerikanska jätten letat "juicers" i Sverige. Annonserna på Facebook skvallrade om att Lime snart kunde vara på väg att lansera här och därmed bli den första konkurrenten till Voi i Stockholm. Den lanseringen sker alltså redan nu i helgen.

Den amerikanska konkurrentens steg in på den svenska marknaden kommer kort efter att det Voi stängt en runda på närmare en halv miljard kronor. På bara några månader har det svenska utmanaren gått från helt oskrivna till att bli ett av Sveriges hetaste startup-bolag.

Lime värderas till över en miljard dollar och har en rad tunga investerare. Några av de mest namnkunniga är Andreessen Horowitz, Uber, Googles ägare Alphabet och Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico.

Läs fler artiklar
LÄS MER