Amazon-anställda i Black Friday-protester

Amazon-anställda i Black Friday-protester

Amazons grundare Jeff Bezos. Foto: AP Photo/Cliff Owen

Finwire / Breakit

Anser att arbetsförhållandena är inhumana.

Amazons anställda vid fem distributionscenters i Storbritannien planerar på fredagen att protestera mot vad man kallar för ”inhumana arbetsförhållanden”.

Enligt källor till BuzzFeed är situationen så pass besvärande att vissa har knockats medvetslösa på arbetsplatsen och andra förts iväg med ambulanser med brutna ben.

Att man nu tänker reagera på detta kommer vid värsta möjliga tidpunkt för Amazon eftersom det stora shoppingeventet Black Friday är igång under fredagen.

Samtidigt rapporterar Reuters att anställda vid distributionscenters i Tyskland och Spanien har gått ut i strejk på fredagen.

I Tyskland har 620 arbetare valt att strejka med krav på bättre löner och kontrakt som garanterar säkra arbetsförhållanden.

Amazon sade att trots för strejkerna, som drabbar två distributionscenters i Tyskland, har majoriteten valt att stanna kvar vid sina arbetsplatser. Därmed löper logistiken på normalt under den hektiska Black Friday-fredagen.

I Spanien sade fackförbund att mellan 85 och 90 procent av de anställda hade gått ut genom dörren vid Amazons största distributionscenter i landet. Amazon har dementerat detta och sagt att de flesta är kvar på plats och hanterar order.

I ett uttalande sade Amazon att distributionsnätverket i Europa löper på som vanligt och att alla rapporter av motsatsen är missvisande.

Läs fler artiklar
LÄS MER