Sök

Jacob de Geer väljs in i Swedish Startup Hall of Fame

IzettleSUP46Startups

Jacob de Geer. Foto: Pressbild.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Startuphubben SUP46 höll under torsdagskvällen den årliga prisutdelningen Swedish Startup Hall of Fame i Stockholm.

Utmärkelsen har tidigare delats ut fem gånger och bland vinnarna finns namn som Sebastian Siemiatkowski, Daniel Ek och Jane Walerud.

Årets stora vinnare blev Izettle-grundaren Jacob de Geer, med motiveringen.

“Den här personen är en sann förebild som har byggt ett företag från grunden. […] Den här personen har visat startup-communityt vad det innebär att nå mål och har inspirerat andra att tänka utanför boxen. Den här personen har skapat förändring genom teknologi med ett företag som startade som en liten svensk startup, som fortfarande växer, till en av de mest framgångsrika startup-företagen i Sveriges historia.”

Jacob de Geer befann sig själv på plats och tog emot priset på galan.

Izettle köptes tidigare i år upp av den amerikanska betaljätten Paypal. Totalt betalade Paypal 19 miljarder kronor för Izettle.

Andra vinnare under kvällen var den hajpade elsparkcykeltjänsten Voi som tog hem priset för “Startup launch of the year”, Maträddarappen Karma som vann “Team of the year”, liksom nätläkaren Kry som kammade hem priset för “expansion of the year”. Wellstreets Simon Saneback fick i sin tur utmärkelsen "Pay it forward investor of the year". 

 

Läs mer