Sök

Annonssamarbete med ICA

”Att vinna det här priset var en fantastisk bekräftelse”

Anders Åkerberg prisades av ICA för sitt arbete med Skedvi Bröd.

Tobias Lundgren

Han skapade en matdestination med hjälp av crowdfunding och prisades av ICA.
Nu ska två nya vinnare av ICA:s Entreprenörspris utses.
”Uppmärksamheten vi fick i samband med vinsten var ovärderlig”, säger den tidigare vinnaren Anders Åkerberg på Skedvi Bröd.

ICA:s grund är lokala entreprenörer som driver cirka 1300 ICA-butiker runt om i Sverige. ICA:s Entreprenörspris ska visa hur viktigt entreprenörskap är för att lösa samhällsproblem, och samtidigt lyfta goda exempel. 

Läs mer om priset och nominera egna kandidater här!

Priset delas ut genom stipendier i två kategorier: Årets lokala hjälte, som går till någon som genom sitt entreprenörskap förbättrat sitt närområde, och Årets hälsoentreprenör, som genom sitt företag bidrar till att förbättra folkhälsan.

”Entreprenörspriset går till två personer som jobbar i samma anda som ICA-handlarna, som alltså vill förändra och förbättra Sverige genom sitt entreprenörskap”, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

Gjorde orten till matdestination och prisades

Stipendierna som delas ut är på 100 000 kronor vardera, och vinnarna utses genom en öppen omröstning på ICAs webb, samt av en namnkunnig jury bestående av bland annat Prins Daniel, Ashkan Pouya, entreprenör och styrelseordförande för Serendipity Innovations, Mai-Lis Hellenius, professor och överläkare Karolinska Institutet och Per Strömberg, vd för ICA Gruppen.

Förra årets pristagare blev Max och Allen Mohammadi som startat healthtech-bolaget Hippogriff, samt Anders Åkerberg som startat Skedvi Bröd. Anders använde sig av en crowdfunding-kampanj för att återuppta knäckebrödsproduktionen på orten Stora Skedvi, där den tidigare under året lagts ned. På så sätt gjorde han orten till en nationell matdestination.

”Uppmärksamheten var ovärderlig”

”Att vinna ICAs Entreprenörspris Årets lokala hjälte var en fantastisk bekräftelse på att man gör någonting bra, både för mig men även för hela orten och alla våra anställda. Sen var uppmärksamheten vi fick i samband med vinsten ovärderlig. Vi fick fler besökare och utrymme i både Dagens Industri och Buffé”, säger Anders Åkerberg om priset.

För att nominera till ICAs Entreprenörspris och för att läsa mer om priset, klicka här.

Läs mer