Sök

Spelbolagets vd slår lönerekordet – plockade ut 2,5 miljarder kronor

Genrebild. Foto: Istockphotos.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Tjänade 1.300 gånger mer än Storbritanniens premiärminister.

Lönerekordet för en brittisk bolags-vd slogs förra året av spelbolaget Bet365:s vd och grundare Denise Coates. Enligt Guardian kvitterade hon under året ut en grundlön på strax över 220 miljoner pund, motsvarande drygt 2,5 miljarder svenska kronor.

Hennes lön var 1.300 gånger mer än vad Storbritanniens premiärminister tjänade och motsvarade ungefär en tredjedel av Bet365:s hela resultat för året. Lönen innebar att Denise Coates slog det tidigare rekordet - som hon själv innehade efter att 2016 ha haft en lön på 199,3 miljoner pund.

Spel-vd:ns inkomster för 2017 bestod inte bara av lön. Genom sitt aktieinnehav i Bet365 fick hon dessutom utdelning på 45 miljoner pund.

Denise Coates började sin bana inom spelbranschen som kassör i spelbutiker ägda av hennes far, innan hon vid millennieskiftet bestämde sig för att satsa på nätet genom att köpa domänen Bet365.com. Hennes ägarandel i bolaget är 50,1 procent. Inför övriga ägare har vd:n försvarat sin rekordlön med att individuella ersättningar har bidragit till framgångarna för Bet365.

"Ökad ersättning för individer har varit en nyckel till utvecklingen av den övergripande företagsstrategi som framgångsrikt drivit bolaget framåt", har hon kommenterat frågan.

Läs mer