Sök

Boozt ökade förlusten mer än väntat i tredje kvartalet

Boozt

Hermann Haraldsson, vd för Boozt. Foto. Jonas Borg.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Boozts resultatet var däremot sämre än väntat för det tredje kvartalet.
Vid börsöppningen föll aktien 13 procent.

Boozt lanserade sin sajt 2011 och är ett av alla bolag som har specialiserat sig på att sälja kläder över nätet. Bland konkurrenterna finns bland annat Zalando, Nelly och Nakd. I slutet av maj 2017 ringde vd:n Hermann Haraldsson i börsklockan och bolaget tog klivet in på Stockholmsbörsen. 

Nu släpper Boozt sin rapport för årets tredje kvartal. Omsättningen landade på 625 miljoner jämfört med analytikernas prognos på 607 miljoner. Däremot blev rörelseresultatet sämre än förväntat, -28,8 miljoner jämfört med -23 miljoner.  

I rapporten framgår det att Boozt sänker sin prognos för den justerade rörelsemarginalen till 1,5-2,0 för helåret 2018. Den tidigare bedömningen var att marginalen skulle förbättras något från 2,4 procent. Orsaken är det dåliga resultatet från den fysiska Beauty by Boozt-butiken i Köpenhamn och den lägre bruttomarginalen till följd av den hårda prispressen på marknaden.

Strax efter 09.00 var aktien ned 13 procent. 

"Rörelseresultatets negativa utveckling under kvartalet drevs av att förlusterna i den nya fysiska Beauty by Boozt- butiken i Köpenhamn blev större än förväntat och den lägre bruttomarginalen, vilket endast delvis uppvägdes av hävstångseffekten i nyckeltalen för andelen rörelsekostnader", säger Hermann Haraldsson i en kommentar. 

Här följer några hårda siffror ur rapporten:

# Omsättningen uppgick till 625 miljoner kronor (454,9), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 607.

# Rörelseresultatet blev -28,8 miljoner kronor (-11,8), väntat rörelseresultat var -23.

# Rörelseresultatet exklusive extraordinära poster utföll på -22,7 miljoner kronor (-12,5).

# Resultatet före skatt var -27,1 miljoner kronor (-15,9).

# Resultatet efter skatt blev -22,7 miljoner kronor (-12,4), analytikerkonsensus -21.

# Resultat per aktie hamnade på -0,40 kronor (-0,22).

Boozt behåller sin prognos om en nettoomsättningstillväxt på över 36 procent för helåret 2018. Utfallet under de tre första kvartalet ligger på 37,8 procent.

Läs mer