Paul Fischbeins nya uppdrag – ska vässa Gaming Innovation Groups strategi

Betting

Paul Fischbein.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Kliver in i styrelsen.

Paul Fischbein har många järn i elden. Han grundade Tretti.se, som säljer vitvaror över nätet, redan 2003 och har sedan dess bland annat suttit som vd för e-handelskoncernen Qliro. I början av året drog han även igång sajten Hemmy, som ska sälja vitvaror och hushålls- och trädgårdsredskap.

Nu ger sig den luttrade e-handelsräven in i spelsektorn och föreslås som styrelsemedlem i det norska bolaget Gaming innovation group (Gig).

Optimizer Invest, med Henrik Persson Ekdahl i spetsen, är sedan tidigare storägare i bolaget.  

Paul Fischbein berättar att han följt bolaget och äger ett mindre antal aktier sedan tidigare. 

”När jag blev kontaktad kände jag att det lät intressant, det finns många intressanta delar”, säger Paul Fischbein.  

Gig är verksamt i flera länder och erbjuder moln- och systemtjänster för bettingbolag. Utöver det äger gruppen även egna varumärken som erbjuder spel mot konsument. Bolaget huserar på Malta och är listat på Oslobörsen. 

Paul Fischbein utesluter inte framtida investeringar i Gig och tanken är nu att han ska bidra med erfarenhet både på "strategisk och operativ nivå".

”Det ska bli spännande att lära mig något nytt. Jag har jobbat med digitala onlineverksamheter mot konsument under 20 års tid och hoppas att det finns många likheter”, säger Paul Fischbein. 

Petter Nylander, tidigare vd på Unibet, föreslås också till styrelsen tillsammans med Robert Buren, som har en bakgrund som teknikchef på Unibet.

Läs mer