Sök

Starbreeze vd har sålt aktier för 18,6 miljoner – aktien fortsätter att rasa

Starbreeze

Bo Andersson Klint, vd på spelbolaget Starbreeze. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Försäljningen i Starbreeze görs för att återbetala lån, enligt vd:n Bo Andersson Klint.
På tisdagsmorgonen fortsatte spelbolagsaktien att rasa på börsen.

Spelutvecklingsbolaget Starbreeze vd Bo Andersson Klint har via sitt bolag Varvtree AB sålt aktier för 18,6 miljoner kronor för att återbetala lån.

"Försäljningen är inte ett aktivt val, utan en konsekvens av kursutvecklingen för Starbreeze-aktien. Försäljningen genomförs för att återbetala lån som finansierat föregående års köp av B-aktier i Starbreeze", framgår det av ett pressmeddelande.

Försäljningen kommer kort efter att nyheten om att spelbolagets avgående finanschef Sebastian Ahlskog sålt hela sitt aktieinnehav. 

Totalt är det 280 359 A-aktier och nära 4,1 miljoner B-aktier som avyttrats den 15-19 november, visar insynsrapporten från Finansinspektionen. Efter transaktionen äger Bo Andersson Klint, direkt och indirekt via Varvtree, drygt 19 miljoner A-aktier och 1,3 miljoner B-aktier i Starbreeze. Innehavet motsvarar 23,72 procent av rösterna och 6,25 procent av aktierna i bolaget.

Starbreeze-aktien har fallit kraftigt på börsen den senaste tiden efter att nya spelet Overkill's The Walking Dead lanserats. Under gårdagen föll aktien med hela 14,5 procent.

På tisdagsmorgonen föll aktien med cirka 10 procent. Det är nionde dagen i rad som gamingaktien faller.

Läs mer