Sök

Leif GW Persson satsar på S2 Medical: "Överlägsen alla vanliga plåster"

S2 Medical

Leif GW Persson. Foto: TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Leif GW Persson satsar på medicinteknikbolag.

Kriminologiprofessorn, författaren och investeraren Leif GW Persson har valt att teckna aktier för 2 miljoner kronor i den nyemission som det medicintekniska bolaget S2 Medical, verksamt inom sårläkning, nu genomför inför sin listning på Nasdaq First North.

Investeringen på 2 miljoner kronor väntas ge honom runt 1,2 procent av bolagets aktiekapital efter emissionen.

Varför har du valt att investera i S2 Medical?

"De har en bra produkt som har självklarhetens prägel. Den är överlägsen alla vanliga plåster som omsätter mycket mer. Produkten finns dessutom redan tillgänglig för marknaden som i sin tur växer dramatiskt. Elva miljoner brännskador per år är en liten del av den. Snabbt växande, tyvärr närmast organiskt, är de ökande andelarna av personer med diabetes, äldre människor med cirkulationsrubbningar samt sådana som jag själv som äter blodförtunnande medel och hela tiden - så fort de skrapar sig mot något - drabbas av svårläkta sår", svarar han.

Leif GW Persson brukar tycka om att investera i företag i relativt tidig fas, gärna före börsintroduktionserbjudanden. I det här fallet är dock investeringen i den föreliggande nyemissionen den första han gör i bolaget.

"Jag har tecknat 5 procent av emissionen till börskurs och av de ovan nämnda skälen. Hade jag känt till produkten innan skulle jag ha tagit betydligt mer än så. Jag tog det som fanns kvar", hävdar han.

Har du "suttit still i båten" under den turbulenta börshösten?

"Ja, verkligen. Jag länsade min båt i god tid. Jag sålde ut alla mina vanliga innehav: fastigheter, bank och även Sobi där jag satt på en mycket stor vinst, allt det där som gällde för ett halvår, ett år sedan. I dag kan jag köpa tillbaka dem billigare än vad jag fick betalt när jag sålde. Det avser jag att göra också, så fort tillfället blir det rätta", säger Leif GW Persson.

S2 Medical värderas i sitt introduktionserbjudande till 124 miljoner kronor före kapitaltillskottet på 40 miljoner kronor.

Teckning av aktier kunde ske under perioden 5-16 november till kursen 14:50 kronor per aktie. Första handelsdag på First North väntas bli den 28 november.

Läs mer