Stockholm horse show bjuder på extra stjärnglans – med Bill Gates dotter

Stockholm horse show bjuder på extra stjärnglans – med Bill Gates dotter

Bill Gates dotter Jennifer kommer till Sweden international horse show. Till höger en arkivbild från en tävling i Paris 2013. Foto: TT/AP.

Sara Lindmark

Reporter

Jennifer Gates är en riktig ryttartalang. Nu kommer Microsoft-grundarens dotter till Stockholm horse show som spår nytt rekordår.

Bill och Melinda Gates dotter, Jennifer, satsar hårt på hoppkarriären och har tävlat i Europa under sommaren. Nu står det klart att hon är en av deltagarna i Sweden International Horse Show som går av stapeln i Friends Arena den 29 november-2 december. 

”Hon är absolut ett framtidsnamn. Det är roligt med Jennifer förstås med tanke på vem hon är, men hon är också en ung tjej som satsar helhjärtat i sporten", säger elitryttaren Main Baryard Johnsson som är sportchef för evenemanget, till Dagens Industri. 

Tävlingen hålls för 26:e gången och sedan flytten från Globen till Friends Arens för fem år sedan har sponsorintäkterna tredubblats. Det är numer världens största inomhusevenemang inom ridsport, sett till antalet besökare. De senaste åren har publiksiffran legat på närmare 90.000. 

Förutom Jennifer Gates kommer även världens just nu högst rankade hoppryttare från Nederländerna, Harrie Smolders. Jennifer Gates tränar även för stjärnryttaren. 

Läs fler artiklar
LÄS MER