Sök

Annonssamarbete med Hand in Hand Sweden

Nox-grundaren: ”Jag tror verkligen att företagande är vägen ur fattigdom”

Nox Consulting-grundaren och vd:n Pernilla Ramslöv.

Tobias Lundgren

Bidra till en bättre värld – och stärk ditt eget varumärke.
Nu uppmanar Pernilla Ramslöv, grundare och vd på framgångsrika Nox Consulting, fler entreprenörer att stötta Hand in Hands arbete.
”Det är attraktivt att visa att man drivs av ett högre värde än att bara tjäna pengar”, säger hon.

Hur ser ditt bolags ”why” ut?
En klassisk frågeställning för såväl ägare som medarbetare på alla företag. För Pernilla Ramslöv har frågan ett självklart svar – som omsätts i en lika tydlig strategi.

”Vi lägger inga pengar på marknadsföring. Hela marknadsbudgeten går till aktiviteter för socialt ansvar. För oss är det ett smart beslut. Det visar mycket tydligare vilka vi är och vad vi står för än om vi skulle köpa tv-reklam”, säger hon.

Stöttar utvecklingen i en hel by

Sedan starten 2011 har Nox vuxit med en imponerande hastighet. Idag omsätter konsultbolaget, som består av ett nätverk av ungefär 1 500 egenföretagare, ungefär 350 miljoner kronor.

Faktum är att Nox Consulting är Sveriges största IT-bolag som grundats och drivs av en kvinna. Och med Pernilla Ramslöv i spetsen har bolaget valt att bidra till Hand in Hands arbete. Gåvorna från såväl Nox som bolagets anslutna konsulter, stöttar utvecklingen i en hel by i Kenya. Där bor nu 200 kvinnor tillsammans med sina familjer, och under två år är kvinnorna en del av Hand in Hands utbildning i entreprenörskap. De får även möjlighet till mikrolån för att få fart på sina affärer.

Vill ditt företag vara med och stötta Hand in Hands arbete? Läs mer här!

”Det vi ser är att när kvinnor tjänar pengar, så går de till familjen och till barnens utbildning. Det tror jag bygger framtiden.”

Har skapat 7900 företag i Zimbabwe

Organisationens unika självhjälpsmodell med utbildning i entreprenörskap är som ”ett skott i krysset”, enligt Pernilla Ramslöv.

”Det är ett så fantastiskt bra initiativ. Med tanke på min bakgrund, och det vi gör på Nox, så tror jag verkligen på entreprenörskap. Att företagande är vägen ur fattigdom”.

Hand in Hand bedriver sina utbildningar i entreprenörskap på flera platser runtom i världen. I exempelvis Zimbabwe har Hand in Hands arbete hittills bidragit till att hela 7 900 företag och 7 800 jobb skapats.

Och nu väntar nästa steg, via det unika projektet ”Jobs for Zimbabwe!” som startar i januari 2019. Målen är högt satta: Hand in Hand erbjuder nu företag och privata givare att delta i ett andelsprojekt för att få mer än 1 620 människor i Chirumanzu, Zimbabwe att lämna fattigdomen för gott.

”För oss är det viktigt att vi GÖR saker”

Att alla Hand in Hands projekt har konkreta mål och hjälper människor till ett nytt liv är något som Pernilla Ramslöv värdesätter.

”För oss är det viktigt att vi GÖR saker, och inte bara chippar in en peng. Och att vi också kan involvera vårt nätverk och våra kunder. Vi berättar om Hand in Hands arbete på våra nätverksträffar och sprider informationen internt.”

Företag skulle må bättre av att inte bara skänka en peng vid jul.

När julen nu står för dörren, och bolagsledningarna funderar på årets julgåva till medarbetarna, slår Pernilla Ramslöv ett slag för en gåva som bidrar till ett högre syfte.

Du och ditt företag kan göra skillnad. Stötta Hand in Hand här!

Och som räcker längre.

”Jag tror att de flesta företag skulle må bättre av att inte ”bara” skänka en peng vid jul. Om man verkligen vill få hävstång på den här typen av aktivitet, hos både medarbetare och kunder, så ska man integrera den som en naturlig del av sin verksamhet, hela året.

”Det här kommer vara kritiskt för företag framåt”

Att ta socialt ansvar kommer bara att bli viktigare framöver, tror Pernilla Ramslöv. Inte minst för att attrahera och bibehålla rätt kompetens i bolaget.

”Jag är helt övertygad om det. Lojaliteten till ett bolag sitter inte i ett anställningsavtal. Lojaliteten finns i bolagets värderingar och ledarskap. Det här kommer att vara kritiskt för företag framåt för att attrahera rätt kompetens.”

Läs mer