Kambua byggde en bettingrobot – nu riktas brottsmisstankar mot vd:n

Kambua byggde en bettingrobot – nu riktas brottsmisstankar mot vd:n

Betting är en stor affär globalt. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Erik Wisterberg

Reporter

En förundersökning pågår mot Kambuas vd och ägare, uppger Dagens Industri.
"Jag kan styrka varenda krona", skriver han till tidningen.

Det har kallats för "Sveriges största ponzibedrägeri” av Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Men bolaget självt påstår sig kunna ge 25 procents avkastning år efter år.

Kambua heter företaget som säger sig ha byggt en slags bettingrobot, som via smarta algoritmer ska kunna håva hem pengar på de tusentals sportvent som sker varje dag.

Kända sportprofiler har använts som ambassadörer.

Nu ser det dock ut att storma kring Kambua. Dagens Industri rapporterar att bolagets ägare och tillika vd Stefan Sandström utreds av Ekobrottsmyndigheten för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

”Det är inget nytt eller särskilt uppseendeväckande att det pågår en förundersökning. Det är känt sedan länge, men det handlar alltså om mig som person. Inte min verksamhet”, skriver han i ett mejl till Di.

Ekobrottsmyndigheten vill inte kommentera ärendet, med hänvisning till förundersökningssekretess. Misstankarna kan enligt Dagens Industri gälla hur pengar har flödat mellan Kambua och Stefan Sandströms privata konto, något som Skatteverket tidigare har haft synpunkter på.

Själv hävdar han att myndigheterna har fått allt om bakfoten.

”Jag kan styrka varenda krona. All dokumentation är överlämnat till skattemyndigheter. Det råder inga som helst tvivel i den frågan. Dessutom är samtliga skatteskulder reglerade sedan länge”, skriver Stefan Sandström i ett mejl till Di.

Läs fler artiklar
LÄS MER