Sand Grove tar 10 procent i Mr Green – kan blockera uppköpet från William Hill

Mr. Green Uppköp Betting
Sand Grove tar 10 procent i Mr Green – kan blockera uppköpet från William Hill

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

William Hill skulle behöva minst 90 procent av aktierna för att tvångsinlösa övriga ägare. Nu har en brittisk fond tagit en position som skulle kunna blockera affären.

Den brittiska speljätten William Hill lade i slutet av oktober ett bud på det svenskgrundade spelbolaget Mr Green. Budet låg på 69 kronor per aktier och värderade bolaget till 2.819 miljoner kronor, något som också accepterades av styrelsen.

En affär i den storleken innebär att Henrik Bergquist, en av grundarna, skulle kunna casha in kring 380 miljoner kronor.

Nu kan den affären potentiellt stoppas av Mr Greens nya storägare Sand Grove. Den brittiska fonden äger enligt ett flaggningsmeddelande från Finansinspektionen nu 10,03 procent, eller 4,1 miljoner aktier av spelbolaget.

Redan förra veckan rapporterade vi att Sand Grove hade seglat upp som en ny storägare i Mr Green med 8,9 procent av rösterna. En vanlig strategi för fonden är att locka fram konkurrerande budgivare som vill lägga ett högre bud på aktierna i Mr Green.

Bland Mr Greens övriga storägare återfinns bland annat Tredje AP-fonden, med 4,1 procent av aktierna, Svenska Handelsbanken, med 10,1 procent av aktierna och Avanza Pension, med 14,8 procent av aktierna.

Sand Grove har tidigare tagit position i Victoria Park och i Transcom i samband med budsituationer i dessa bägge bolag.

Läs fler artiklar
LÄS MER