Anställda missnöjda med Googles åtgärder mot sexuella trakasserier

Google Sexuella trakasserier
Anställda missnöjda med Googles åtgärder mot sexuella trakasserier

.Google Walkout i Storbritannien. Foto:Stefan Rousseau/PA via AP

Towe Boström

Reporter

IT-jättens respons är inte nog. Det menar organisatörerna bakom protesterna mot sexuella trakasserier.

Under förra veckan gick anställda på Google ut i massprotest mot IT-jättens hantering av sexuella trakasserier.

Till grund ligger uppgifter om att Google tystat ned sexuella trakasserier och betalat ut miljontals kronor till de anklagade. Den tidigare toppchefen Andy Rubin ska ha lämnat bolaget med en fallskärm på 90 miljoner dollar efter skandaler. En händelse som inte kommunicerats utåt.

Under hashtaggen #GoogleWalkout protesterade därför anställda genom att lämna sina kontor med krav på förändringar. 

Googles vd Sundar Pichai tillkännagav förändringar i policys under gårdagen. Det handlade bland annat om hur trakasserier ska bekämpas och han utlovade en ökad transparens i utredningar. 

Det skriver Techcrunch som samtidigt konstaterar att flera av organisatörernas krav inte mötts. Det handlar exempelvis om förändringar i rapportering inom Google och förslag om att tillsätta en anställd representant i styrelsen.

I en post på Medium uttalar sig personerna bakom protesten och skriver bland annat att det är bekymmersamt att frågor kopplade till rasism och diskriminering inte lyfts. 

Organisatörerna är även tydliga med att de inte tänker ge upp och meddelar att de ser fram emot att träffa Googles ledning för att se kraven tillgodosedda. 

Läs fler artiklar
LÄS MER