Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sajten kraschade direkt när svenska Earin öppnade butiken

Artikel bild

Kickstarter-succén pallade inte för trycket från kunderna. “Vi trodde att vi hade lärt oss från förra gången", säger medgrundaren Olle Lindén.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

Breakit's krönikör Emanuel Karlsten skriver på Twitter att Earins servrar har kraschat på grund av överbelastning. Själv hann han inte ens in på sajten innan det kraschade.

Nu jobbar bolaget för fullt på att få upp servrarna igen.

“Det gick faktiskt ännu fortare. Servrarna var nere innan försäljningen ens hade börjat. Nu har vissa beställningar gått igenom men det går som sirap”, säger bolagets medgrundare Olle Lindén.

Förra året drog bolaget in näst flest Kickstarter-kronor genom tiderna i Sverige med sina trådlösa hörlurar. Efterfrågan på lurarna har varit stor och sajten kraschade även i januari när bolaget öppnade för en förhandsbeställning av 1000 lurar.

“Vi trodde att vi hade lärt oss från förra gången. Enligt alla expertråd vi har fått så skulle servern hålla för att alla våra 40.000 nyhetsbrevsprenumeranter gick in samtidigt”, säger Olle Lindén.

Exakt vad som har hänt, om det är ännu fler än 40.000 som har försökt beställa eller om servern inte höll som bolaget trodde, kan inte Olle Lindén svara på.

“Nu jobbar vi bara på att fixa problemet och få igång det så att alla kommer in på sajten som de ska”, säger han.

Hur påverkar det här försäljningen, är ni rädda för att förlora beställningar?

“Man kan ju se det som positivt att så många vill in och beställa men det är ju inte heller bra att det inte fungerar ordentligt. Vi tycker att vi har gjort det vi kunde för att det skulle funka smärtfritt men nu får vi jobba för att lösa det här”, säger Olle Lindén.

Läs mer