Intropris köper upp jak- och friluftsbolaget Nord

e-handelFiskeFriluftsliv

Foto: Istockphoto.com

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Detaljhandelsbolaget Nord, som säljer friluftsprodukter, ställer in sin planerade listning av aktien och går istället samman med konkurrenten.

Företaget kommer att gå samman med det svenska bolaget Intropris och bilda en ny affärsgrupp som i sin tur avser genomföra ett nytt introduktionserbjudande och lista sig under 2019.

Det framgår av ett meddelande från Nord till bolagets aktieägare.

Intropris köper Nord i sammanslagningen som kommer att ge ett bolag som omsätter 80-90 miljoner kronor. Samgåendet väntas vara genomförd den 1 januari 2019.

"Det gemensamma bolaget planerar att under första kvartalet 2019 genomföra en nyemission som kommer vara garanterad av de större aktieägarna i Intropris. Därefter är ambitionen att lista det gemensamma bolaget under nästa år", uppges det.

Nord Holding får betalt i aktier.

"Den relativa värderingen blir cirka 51/49 till Intropris fördel", säger Nords styrelseordförande Peter Bengtsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Styrelserna och de större ägarna i bägge bolagen uppges anse att affären är till fördel för båda bolagen och deras aktieägare. Sammanslagningen kräver godkännande av Nords aktieägare vid en extra bolagsstämma.

Martin Berling blir vd för det sammanslagna bolaget. Han började jobba som vd för Nord i början av oktober.

Läs mer