Sålde Simplygon för 800 miljoner – nu startar Koshi Hamedi kodskola med Epicenter

Microsoft Simplygon
Sålde Simplygon för 800 miljoner – nu startar Koshi Hamedi kodskola med Epicenter

Från vänster: Richard Andemark ​medgrundare Salt, Jack Melcher-Claësson startupansvarig på Epicenter, Ola Ahlvarsson medgrundare av Epicenter, Koshi Hamedi, medgrundare Salt. Foto: press

Jonas de Lange

Reporter

1000 sökande till 30 platser på Linköpingsprofilens utbildning.

För snart två år sedan köpte Microsoft upp det svenska bolaget Simplygon för ungefär 800 miljoner kronor. En av de stora vinnarna på affären var medgrundaren Koshi Hamedi.

Han följde med sitt bolag och blev strategiansvarig på Microsoft i Sverige.

Det senaste halvåret har han jobbat med att ta fram en egen programmerarutbildning under namnet Salt, som står för “School of applied technology”. Nu utexamineras snart den första gruppen studenter.

“Vi tror verkligen på att ambitiösa människor med rätt verktyg och mindset kan åstadkomma extraordinära saker. Vi vill tillsammans med våra utvecklare visa att det är möjligt att skapa mångfald och framtidens arbetstillfällen, och att Sveriges dominans i tech-sektorn ska fortsätta att växa”, säger Koshi Hamedi, i ett pressmeddelande.

Utbildningen hade över 1.000 sökande till sina 30 platser.

En lite speciell sak med utbildningen är att den inte bara lär folk att programmera, utan även garanterar dem ett jobb direkt efter utbildningen. De studenter som vill, kommer att anställas av Salt som konsulter och utveckla tjänster åt startupbolagen som sitter på Epicenter. Epicenter är ett bolag som bland annat anordnar event, har ett kontorshotell för startups och bygger nätverk mellan storbolag och startups. Bolaget är även med som initiativtagare till den nya utbildningen.

“För oss på Epicenter är det oerhört inspirerande att få jobba med nya, ambitiösa programmerare, samtidigt som vi bidrar med kunskap till en bransch som skriker efter folk”, säger Ola Ahlvarsson på Epicenter, i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER