Optimizer blir största ägare i Mytaste Group

Optimizer Invest Mytaste Group
Optimizer blir största ägare i Mytaste Group

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Henrik Persson Ekdahl investerar – då rusar aktiekursen.

Optimizer Invest, som är den svenske miljardären Henrik Persson Ekdahls investmentbolag, meddelar idag att bolaget kliver in som största ägare i Mytaste Group.

Mytaste är ett företag som tjänar pengar på att slussa trafik till sajter inom bland annat mat och e-handel. Bolaget, som är noterat på First North, äger exempelvis sajter och appar som Mytaste.se, Matklubben och Vinklubben, samt även ett flertal rabattkodssajter.

Optimizer investerar 17,5 miljoner kronor i företaget, med en option om att dubbla investeringen inom 9 månader.

”Optimizer Invest är expert på att bygga bolag inom lead generation (marknadsföring där sajter betalar för trafiken, reds. anm.), det vill vi kunna utnyttja inom områden som inte direkt konkurrerar med våra portföljbolag. I Mytaste Group hittade vi en perfekt partner för att kunna göra detta”, säger Petter Moldenius, som är vd på Optimizer.

Andereas Friis, vd och grundade Mytaste, kommenterar:

”Vi har inte aktivt letat efter en ny huvudägare, men när vi kom i kontakt med Optimizer Invest så blev det självklart. Att få tillgång till deras know-how och nätverk kommer att skapa stora värden för oss. Tillsammans ska vi accelerera bolagets tillväxt och bilda en bas för att kunna lägga till fler bolag.”

Investeringen är den största i Optimizer Invests historia, uppger bolaget.

Investering fick Mytastes aktiekurs att rusa med över 45 procent på onsdagsmorgonen.

Optimizer grundades 2012 av Henrik Persson Ekdahl, Mikael Riese Harstad, och André Lavold. Bolaget är idag delägare i 16 europeiska techbolag av varierande storlek. I portföljen återfinns allt från svenska Pensionera till större bolag som Readly, Hero Gaming och Gaming Innovation Group.

Henrik Persson Ekdahl blev rik på att grunda och sälja ett flertal spelbolag, och Optimizer investerade tidigt i börssuccén Catena Media, som också tjänar pengar på att slussa trafik.

I en intervju på Breakit berättade han nyligen om företag som han tror kommer bli hans nästa miljardbolag.

Läs fler artiklar
LÄS MER