Millicoms vd lägger locket på om "otillåtna utbetalningar" i Guatemala

Millicoms vd lägger locket på om "otillåtna utbetalningar" i Guatemala

Foto: Pressbild från Millicom

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

I den kvartalsrapport som kom på torsdagsmorgonen kommenterade Millicoms vd Mauricio Ramos för första gången misstankarna om eventuella mutor.

Bolaget, som kontrolleras av Stenbecksfären, uttrycker sig fortfarande väldigt försiktigt rörande misstankarna.

Millicom använder exempelvis inte ordet "misstänkta mutor" utan skriver att det har kontaktat amerikanska och svenska åklagarmyndigheter rörande "potentiellt felaktiga utbetalningar" från teleoperatörens samriskbolag i Guatemala.

"Vi kommer att samarbeta fullt ut med myndigheterna för att lösa det här ärendet så snart som möjligt. Medan vi inte kan inte spekulera i vilken affärsmässig effekt det här kommer att få, vill vi meddela att vi utvärderar strategiska alternativ. Vi har också tagit initiativ till en extern granskning av vårt program för regelefterlevnad (compliance)", skriver Mauricio Ramos i sin kommentar till delårsrapporten på torsdagsmorgonen.

Så, blev vi särskilt mycket klokare av det? Än så länge vet vi princip bara att Millicom har anmält sitt samriskbolag till amerikansk och svensk åklagare för utbetalningar som det kan vara något skumt med.

Läs fler artiklar
LÄS MER