Källa: I natt presenterar Youtube betaltjänst - helt utan reklam

Källa: I natt presenterar Youtube betaltjänst - helt utan reklam

De populära Youtubeprofilerna Therese Lindgren och I just want to be cool. Foto: United Screens och Splay.

Sara Lindmark

Reporter

Youtube lanserar ett Spotify-liknande abonnemang, helt fritt från reklam. Enligt källor till Breakit ska satsningen presenteras i natt svensk tid, i Los Angeles.

Det har spekulerats i månader kring videojätten Youtubes nya reklamfria betaltjänst. En källa till Breakit uppger att abonnemangstjänsten kommer att presenteras i dag, onsdag, i Los Angeles.

Precis som på Spotify får betalande användare tillgång till samtliga videos och man ska även kunna ta del av materialet offline.
Enligt techsajten Recode ska dessutom betalande prenumeranter få exklusiv tillgång till vissa videos som Youtube köper in från några av sina mest populära kreatörer.

Det är oklart när satsningen kommer att rullas ut, vissa källor påstår att den är på gång i USA redan om ett par veckor medan andra säger att det kommer att dröja till 2016.

Breakit bevakar kontinuerligt de två stora svenska Youtubenätverken Splay och United Screens som samlar de största profilerna på Youtube och kopplar ihop dem att öka sina intäkter. I somras startade även TV4 ett konkurrerande nätverk.

För innehållsskaparna på Youtube blir den här betaltjänsten ytterligare ett intäktsben att stå på.

Läs fler artiklar
LÄS MER