Bröderna sålde prylsajt till Adlibris – tar sig an bostadsmarknaden med Polhus

Polhus e-handel Bostäder
Bröderna sålde prylsajt till Adlibris –  tar sig an bostadsmarknaden med Polhus

Oscar Troedson, vd på Polhus. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Genom förvärvet av Polhus vill de skapa en e-handel för husbyggare.

Bröderna Oscar och Anton Troedson har många års erfarenhet av e-handel. De startade sin första butik 2010 för att några senare köpa upp Alphageek med sajten roligaprylar.se. Förra året sålde de vidare verksamheten till Adlibris, men det dröjde inte länge innan duon drog igång en ny e-handelsresa.

Efter fjolårets försäljning av Alphageek ställde de istället in siktet på att utmana bostadsbranschen med e-handel av attefallshus genom köpet av Polhus.

“Polhus är också ett gammalt bolag som har varit fokuserade på produktion med försäljning genom återförsäljare.Vi såg att det fanns en möjlighet att digitalisera försäljningen och sänka trösklarna för konsumenten ytterligare”, säger bolagets vd Oscar Troedson.

Polhus grundades 2001 men förvärvades från grundaren Christer Morell förra sommaren. Företaget är redan en av Sveriges största leverantörer av attefallshus och omsättningen har under det senaste året nästan fördubblats till 60 miljoner kronor enligt egen utsago.

Till 2020 är målet en omsättning kring 100 miljoner kronor.

“Att ta husbyggandet in i e-handelsvärlden kommer att skapa helt nya förutsättningar för bostadsmarknaden. Vi vill skapa en ny egnahemsrörelse där lagerhållning, fri frakt, digitalisering och förenklad logistikkedja blir en stor del av framgångsreceptet”, säger Oscar Troedson.

Utöver attefallshus säljer bolaget även lekstugor och andra typer av små trähus. Hur mycket bolaget lyckas växa kommer till viss del att bero på när reglerna för attefallshusen förändras. Där det bland annat ingår en storleksökning från 25 till 30 kvadratmeter. Men de har även andra planer som ska öka försäljningen.

“Nya produkter är på väg in i sortimentet och vi kommer även att erbjuda möjligheten att välja till montering för den som inte vill eller kan montera sitt hus själv. Under hösten satsar vi på expansion i Norge och vi är nu i full fart med att rekrytera fler medarbetare här i Sverige”, säger utvecklingschefen Anton Troedson.

Läs fler artiklar
LÄS MER