Sök

Nu rullar Aimos bilar i Stockholm – ska göra vad de tyska jättarna inte klarade

Aimo

Foto: Press

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Daimler och BWM drog tillbaka sina satsningar men Aimo har inte gett upp om stockholmarna – nu rullar deras 300 bilar på gatorna.

“I framtiden kommer folk inte äga sin egen bil, utan man kommer prenumerera på en transporttjänst.”

Den meningen har förmodligen yttrats på ungefär varenda techevent i Sverige de senaste åren. Men trots att transportsektorn är rörande överens om att bildelning är framtiden är det ingen som fått det att lyfta i Sverige än.

2016 drog Daimler-koncernen tillbaka sin satsning Car2go och BMW gjorde likadant med Drivenow så sent som i somras.

Kort efter att Drivenow lades ned kunde Breakit rapportera om att den svenska uppstickaren Aimo valt att ta vid där de tyska jättarna misslyckats.

“Dels har vi ett annat och bättre upplägg som vi kommer att berätta mer om snart. Sen ska vi ha elbilar vilket vi tror kommer att tilltala våra användare”, sade Josephine Adorelle, pressansvarig på Aimo, när Breakit pratade med henne i somras.

Nu har bolaget precis kommit igång med lanseringen. 300 elbilar av modell Renault Zoe har placerats ut i Stockholms innerstad och kostar 6 kronor i minuten att köra.

"Vi har ett långsiktigt tänk. Vad kommer härnäst? I framtiden kommer det säkert att vara självkörande bilar och sen kan det vara en helt annan lösning. Det kan vara en liten pod (kapsel red.anm.) som åker runt”, sade Josephine Adorelle tidigare.

Läs mer