Qliro-aktien rasar på börsen efter morgonens svaga kvartalsresultat

Qliro Kvartalsrapport
Qliro-aktien rasar på börsen efter morgonens svaga kvartalsresultat

Paul Fischbein, koncernchef för Qliro-gruppen.

Sara Lindmark

Reporter

Lagerproblem och en svag krona är orsakerna till att förlusterna skenar för e-handelskoncernen Qliro. Nu kommenterar koncernchefen Paul Fischbein resultatet.

När handeln inleddes på Stockholmsbörsen på onsdagsmorgonen föll Qliro-gruppens aktie med över 10 procent. Rapporten visade ett sviktande resultat på 41 miljoner kronor i tredje kvartalet.

“Det har varit viktigt för oss att slutföra ett antal viktiga projekt under det här kvartalet. Vi har till exempel slutfört lagerflytten för Cdon och det projektet har pågått under ett år,” säger Paul Fischbein.

Barnbutiken Lekmer har dragits med problem den senaste tiden. Många kunder har inte fått sina ordrar eller fått fel produkter. Arga kunder har skrivit om sina dåliga upplevelser i sociala medier.

I februari skrev E-handel.se om hur Lekmer skulle flytta sitt lager från Falkenberg till Arlandastad. Där skulle 65 robotar hjälpa till med plockandet av ordrar och mycket skulle ske per automatik.

“Det tog lite längre tid och påverkade lite mer än vad vi tänkt oss, men nu är det klart och robotsystemet infört. Det är viktigt eftersom mer än halva Lekmers försäljning brukar ske i Q4,” säger Paul Fischbein och pekar på fler strukturella förändringar som har påverkat bolaget.

I augusti utsågs Magnus Fredrin som ny vd för Cdon och kort därefter meddelade Paul Fischbein själv att han slutar som koncernchef.

Förutom lagerproblemen har Gymgrossisten varslat 20 av 70 anställda på huvudkontoret i Stockholm. Orsaken är att företaget valt att satsa på expansion i Norden istället för hela Europa.

“Nu är saker på plats och vi står väl rustade inför Q4 som är vårt viktigaste kvartal. Vi har inte lämnat någon prognos (för koncernen) utan det enda vi har sagt tidigare är att Qliro Financial Service successivt ska förbättra resultatet under 2015,” säger Paul Fischbein.

Det här kvartalet går betaltjänsten och Klarna-utmanaren Qliro back med 7 miljoner kronor. Målet är att göra plusresulat nästa år och tjäna 100 miljoner på tjänsten 2018.

“Vi är jätteexhalterade över den, resultatmässigt går det precis som vi har sagt. Man slås över hur stort det blivit på kort tid. Bara sedan i december förra året har vi hanterat affärsvolymer på 2 miljarder och har över en miljon kunder,” säger Paul Fischbein.

Läs fler artiklar
LÄS MER