William Hill lägger miljardbud på Mr Green

Henrik Bergquist, medgrundare och storägare i Mr Green Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Svenska spelbolaget kan få brittiska ägare.

Brittiska speljätten William Hill har lagt ett bud på det svenska bettingbolaget Mr Green värt 69 kronor per aktie. Det motsvarar en premie med 48,5 procent jämfört med gårdagens stängningskurs, och värderar hela Mr Green till 2819 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Styrelsen i Mr Green rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet. Aktieägare som representerar drygt 40 procent av rösterna ställer sig också bakom budet.

Mr Green grundades 2007 av Henrik Bergquist, Mikael Pawlo och Fredrik Sidfalk.  Trion har alla sålt av aktier i omgångar, men Henrik Bergquist är än idag storägare med 13,5 procent av aktierna i bolaget.

Det motsvarar cirka 380 miljoner kronor, om försäljningen går igenom.

Bland övriga storägare återfinns bland annat Tredje AP-fonden, med 4,1 procent av aktierna, Svenska Handelsbanken, med 10,1 procent av aktierna och Avanza Pension, med 14,8 procent av aktierna.

Vd:n Per Normans aktier är i sin tur värda cirka 25 miljoner kronor.

Mikael Pawlo, som var vd för Mr Green mellan åren 2007 och 2014, sålde i fjol 3 miljoner aktier till aktiekursen 56 kronor. Idag är han en aktiv investerare på den svenska startupscenen samt driver bokförings- och fakturabolaget Red Flag.

Enligt Di Digital cashar Mikael Pawlo 26 miljoner kronor om William Hills bud går igenom.

Acceptperioden förväntas löpa mellan 10 december i år och 11 januari 2019.

Transparens: Mikael Pawlo äger en mindre aktiepost i Breakit

Läs mer