Spotify dök till ny bottennivå – återhämtar sig under kvällen

Spotify Spotify-aktien Aktier
 Spotify dök till ny bottennivå – återhämtar sig under kvällen

Spotify handlas på New York-börsen. Foto: TT.

Erik Wisterberg

Reporter

Svettigt för aktieägarna.

Blickarna riktas i dagarna mot Spotify som släpper sin kvartalsrapport på torsdag. Då får vi svar på om tillväxten fortsätter att sakta in, eller om Daniel Eks streamingjätte – som den senaste tiden har presenterat ett par riktigt intressanta drag – kan överraska.

I dag sänkte Goldman Sachs sin riktkurs från 230 dollar till 200 dollar.

Spotifys aktiekurs dök dessutom rejält under de inledande timmarnas handel på torsdagseftermiddagen svensk tid. För en kort stund var aktien ned 5,8 procent till rekordlåga 132 dollar.

I pengar innebär det att Spotifys ägare har förlorat 10 miljarder dollar motsvarande 91 miljarder kronor, jämfört med toppnoteringen i juli, skriver Svenska dagbladet.

132 dollar är för övrigt en något symbolisk gräns.

När Spotify börsnoterades, via en direktlistning, hade man satt just 132 dollar som ett så kallat "referenspris", vilket också var i linje med hur bolagets hade värderats i gråhandeln med Spotifyaktier inför noteringen.

Under tisdagskvällen har Spotifyaktien studsat tillbaka, och handlades vid 20-tiden för 138,5 dollar. Senare på kvällen låg aktien på plus, upp två procent.

Spotify-aktien har dock tappat rejält i värde under de senaste skakiga börsveckorna, precis som andra techbolag som Amazon.

Nu återstår det att se om Daniel Ek kan presentera något på torsdag som kan vända kräftgången. Vi på Breakit kommer självklart att hålla dig uppdaterad.

Läs fler artiklar
LÄS MER