Vines grundare Dom Hofmann varnar för svenska appen V2: "Imitation"

V2 Appar Sociala medier
Vines grundare Dom Hofmann varnar för svenska appen V2: "Imitation"

F.v: Gustaf Hegelund och Theodor Tell, grundare av V2. Foto: press & Skärmklipp

Tobias Blixt

Reporter

De svenska grundarna hävdar att de var först med allting.

V2app eller V2application. På Twitter har svenskarnas app och Vine-grundaren Dom Hofmanns nya projekt snarlika namn.

Det visar sig också att det finns en konflikt mellan svenska V2 och Vine-grundarens projekt. Dom Hofmann kallar exempelvis svenskarnas app för en “imitation” på Twitter. Men han skriver också att svenskarna varumärkesskyddade sin produkt först.

Breakit rapporterade under gårdagen att svenska appen V2 hade laddats ned över 250.000 gånger bara två veckor efter lanseringen. Nedladdningarna kom framförallt från Kanada och USA.

De har hittills tagit in kapital från ett antal affärsänglar och nu ska kassan fyllas på med ytterligare 10 miljoner kronor. Samtidigt vill de vara tydliga med att de inte har någon koppling till Vine-grundaren.

“Vi vill vara väldigt tydliga med att vi inte har några kopplingar till vare sig Vines grundare eller Twitter”, sade medgrundaren Theodor Tell då.

Likheterna har samtidigt väckt uppståndelse på Twitter där företaget genom sin officiella kanal i början av oktober flera gånger fick klargöra att det här var den officiella V2-appen från Vidworld Labs och inte farlig programvara.

“This app is the official V2-app produced and distributed by VidWorld Labs. VidWorld Labs owns the right to the V2-trademark. We do not hack any user accounts.


If you need any support, please reach us at support@v2app.co

Regards,
V2 Team”

Till Di Digital säger bolagets andra medgrundare Gustaf Hegelund att de var först och att det inte finns några legala problem med deras applikation.

”Sanningen är att vi är först med allting. Vi har allt det legala på det torra”, säger han till sajten.

”Vi har varit först med att göra en uppföljare till Vine, först med namnet V2 och först att vara live.”

Enligt Di Digital ansökte de svenska grundarna om patent på varumärket i EU och USA i januari i år. Vine-grundaren i sin tur utannonserade sina planer i november förra året. Samtidigt menar svenskarna att de döpte och började bygga på sin app i september 2017.

Läs fler artiklar
LÄS MER