Google lanserar betaltjänsten Google Pay på android i Sverige

Google Swish Betalningar
Google lanserar betaltjänsten Google Pay på android i Sverige

Foto: Matt Rourke/AP/TT

Tobias Blixt

Reporter

När betallösningen lanseras är det få stora banker som har valt att ansluta sig.

I Sverige är det hittills Apple och Samsung, av de stora mobiltillverkarna, som har erbjudit egna betallösningar i sina mobiltelefoner. Men nu ska Google göra ett försök att utmana mobiltillverkarna genom att lansera Google Pay i Sverige. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Redan idag lanseras tjänsten i Sverige. För användarna ska Google Pay fungera för köp både online och i butik. Den kommer också att fungera både på androidtelefoner och i webbläsaren Google Chrome.

Problem kan däremot uppstå för den som vill använda sig av tjänsten i dag. Av de fyra storbankerna i Sverige är det bara Nordea som har anslutit sig till tjänsten. Det innebär att kunder hos Handelsbanken, SEB eller Swedbank inte kommer att kunna använda Google Pay innan de har anslutit sig.

“En del banker har sina egna lösningar och då upplever de kanske inte samma tryck att ansluta sig till Google Pay, men jag är övertygad att fler banker kommer att ansluta sig de närmaste månaderna”, säger Florence Diss, ansvarig för kommersiella partnerskap på Google i Europa, till SVD.

Utöver Nordea har även Länsförsäkringar bank, Danske bank liksom några mindre aktörer anslutit sig till tjänsten.

Läs fler artiklar
LÄS MER