Cool Company köper konkurrent Firmify

Cool Company
Cool Company köper konkurrent Firmify

Cool Companys vd Andreas Kullgren. Foto: Press / Stockphoto

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

”Gig-ekonomin växer så att det knakar", säger Andreas Kullberg, vd på Cool Company.

Egenanställningsföretaget Cool Company låter privatpersoner fakturera utan att behöva starta en egen firma. Som tack för hjälpen betalar frilansarna runt 6 procent av sin försäljning till gig-bolaget, före det att skatter dragits av.

Nu köper bolaget upp konkurrenten Firmify, som beskrivs som marknadstrea i Sverige. 

Andreas Kullberg, vd på Cool Company, vill inte uppge vad prislappen hamnade på, men berättar att de följt Firmify under en längre tid. 

"Vårt mål är att ligga före utvecklingen genom att hela tiden erbjuda frilansare marknadens bästa egenanställningstjänster, och där ser vi att uppköpet av Firmify kommer göra Cool Company till en ännu mer relevant rekryteringsbas för alla parter. Vi ska vara det självklara valet för de som söker frilansuppdrag eller som omvänt vill ta in frilansare i sin verksamhet”, säger Andreas Kullberg. 

Firmify, som grundades 2011, omsatte förra året 91 miljoner kronor.

"Firmify utnämndes i år till ett Europas snabbast växande företag inom kategorin Human Resources, och nu när Firmify blir en del av Cool Company finns det ännu större möjligheter att växa snabbt både inom och utom Sverige", säger Peter Roosling, vd på Firmify, i en kommentar.

De båda bolagen beräknas tillsammans omsätta runt en halv miljard kronor i år. Fortsatta investeringar gör att man inte räknar med någon lönsamhet i år, men Andreas Kullberg siktar på att nå lönsamhet under 2019. 

Under nästa år ligger fokus på att växa i Europa där England utgör en viktig marknad.  

Huvudägaren i Cool Company är Verdane Capital VIII.

Towe Boström har bidragit till den här artikeln.

Läs fler artiklar
LÄS MER