Sök

Annonssamarbete med Invesdor

Så fick de in sex miljoner i kapital – via crowdfunding

Mattias Blohm från Tingent.

Tobias Lundgren

När de skulle expandera beslutade sig Tingent för att hitta investerare via crowdfunding.
Och rundan blev en stor succé när de i realtid kunde se 100 nya aktieägare och sex miljoner kronor ticka in till bolaget.
”Det var spännande och det spred en väldigt bra stämning internt när vi diskuterade utvecklingen”, säger Tingents vd Mattias Blohm.

För tre år sedan grundades agencyn Tingent, som hyr ut konsulter till den svenska techsektorn.
Och när det var dags för företagets första jakt på investerare valde de att använda sig av Invesdor, som är specialiserade på investeringsbaserad crowdfunding.

”Från första början gav Invesdor ett professionellt och seriöst intryck. De är bra personer med stor erfarenhet och de har en bra plattform för crowdfunding.”

En projektledare hjälpte till med ansökan

När Invesdor börjar jobba med en potentiell kund går de direkt in i en konsultroll där de ser över huruvida de passar kundens önskemål och om kunden kommer passa bra in på deras plattform.

Sedan tar en projektledare över och hjälper till med allt från att skapa en pitch och investeringsmaterial, till att skapa en marknadsplan. Allt för att strömlinjeforma kundens ansökan så mycket som möjligt.

Vill ditt företag ta in kapital via crowdfunding? Läs mer om Invesdor här!

Något som skulle visa sig viktigt för Tingent, som sökte investerare för första gången.

”Invesdor hade en tydlig process och en mall för att kicka igång crowdfundingen. Det krävdes ett ganska gediget arbete från oss som jobbade i ledningsgruppen. Det var riktigt bra för det var ett arbete som vi ändå behövde göra. Så det kom många insikter kring att ta fram själva pitchmaterialet.”

En anledning till att vi gjorde en crowdfunding var för att se om vårt case höll.

När så crowdfundingen väl drog igång kunde Mattias Blohm och hans kollegor följa utvecklingen live via Invesdors system. Där kunde de se miljonerna ticka in och glädjas tillsammans på kontoret.

”Det var spännande att följa utvecklingen och kändes extra kul att alla anställda var så engagerade. Naturligtvis kändes det jättebra när vi nådde målet. En av anledningarna till att vi gjorde en crowdfunding var för att se om caset höll ifall vi gick ur vår bubbla och caset höll i allra högsta grad.”

Lägstamålet passerades snabbt

För investerarna trillade in i stadig takt. Lägstamålet var tre miljoner kronor och det målet passerades snabbt. Slutligen landade investeringsrundan på Tingents förbestämda maxtak sex miljoner.

Tingent-vdn påpekar också att Invesdor var måna om att även orutinerade investerare skulle kunna hoppa på tåget.

”De var noga med att allt skulle vara tydligt strukturerat och ha en tydlig process, med en länk som folk kunde följa. Så de flesta i vårt case är privatpersoner, inte professionella investerare. Och det var nog väldigt många förstagångsinvesterare.”

Det smidigaste sättet att få in kapital via crowdfunding. Läs mer här!

 Om Tingent ska göra ännu en investeringsrunda, kan ni tänka er att använda crowdfunding igen då?

”Jag vet inte om vi kommer att investera på samma sätt igen. Vi växer väldigt kraftigt och vi växer med vinst. Anledningen att vi använde Invesdor var för att vi ville växa ännu fortare. Om vi skulle göra en runda till är det nog av en större modell, så jag är inte säker på att crowdfunding är det bästa alternativet. Men i det stora hela är vi väldigt nöjda med rundan via Invesdor, resultatet blev hundra procent bra och det är det viktiga.”

Läs mer