Fingerprint gör vinst – aktien rusar

Fingerprint

Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson. Foto: Erik Simander/TT.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Fiingerprint gör vinst i tredje kvartalet

Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, har sett en återhämtning under det tredje kvartalet, med tillväxt och positivt nettoresultat. Bolaget redovisar ett rörelseresultat om 7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018. 

Vid börsöppning på fredagen gick aktien upp med 11 procent. 

Genomsnittet av tre analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett rörelseresultat på -43,9 miljoner kronor. Rörelsemarginalen blev 1,6 procent, vilket kan ställas mot snittestimatet som låg på -9,7 procent.

Omsättningen uppgick till 431 miljoner kronor. Här var snittestimatet 451 miljoner kronor.

Har det vänt nu?

"I alla fall om man tittar på siffrorna. Inom kapacitiva sensorer har i alla fall dammet lagt sig efter en tuff, dynamisk resa", säger Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson till Nyhetsbyrån Direkt.

Hur har ni klarat er i marknaden?

"Vi är fyra volymaktörer kvar inom mobiltelefonsegmentet för kapacitiva sensorer. Vi har hållit våra marknadsandelar från det fjärde kvartalet 2017 fram tills nu", säger han.

I den senaste tidens turbulens har det nu utkristalliserats att bland volymaktörerna är Fingerprint Cards det enda västerländska sensorbolaget kvar som tävlar mot Goodix, Silead och Egistech.

Fingerprint Cards meddelar i rapporten att bolaget ska ta en position inom indisplaylösningar under 2019.

Kan ni ta en marknadsledande position inom indisplay?

"Det tror jag absolut."

Bolaget har också fått sin första volymbeställning på sin lågprissensor FPC 1511 och Christian Fredrikson har stora förväntningar på den nya sensorn.

"Det är helt klart det bästa som någonsin levererats inom kapacitiva sensorer avseende kvalitet, säkerhet och performance. Under 2019 och 2020 kommer det att vara en riktig volymprodukt för oss", säger han.

Läs mer