Sök

Konrad Bergström och Tuva Palm blir rådgivare på Wellstreets techcampus

Wellstreetriskkapitalfintech

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den stora satsningen i Sollentuna knyter till sig tunga techprofiler och genomför en offensiv satsning på fintechbolag.

I veckan avslöjades satsningen på vad som kan beskrivas som ett "Silicon Sollentuna".

Riskkapitalbolaget Wellstreet satsar tillsammans med Sollentuna kommun och fastighetsbolaget Centria på en techhubb med det Warhol-klingande namnet "The Factory" med plats för uppemot 1.500 personer. 

Nu står det klart att Centria i och med satsningen kliver in som största externa ägare i Wellstreet.

”Vi känner ett enormt förtroende för dem som familj och för dem som delaktiga i vår verksamhet. Så nära och långsiktigt som vi måste jobba tillsammans med The Factory är det naturligt att de är med på den resan”, säger Mikael Wintzell, grundare av Wellstreet.

Samtidigt har Wellstreet börjat knyta till sig ett gäng externa rådgivare som ska hjälpa företagen på plats att växa. Alla namn är inte klara ännu men bland rådgivarna finns en rad kända entreprenörer. Zound Industries avhoppade medgrundare Konrad Bergström, fintech-veteranen och Nordnets före detta teknikchef Tuva Palm, Bambusers vd Maryam Ghahremani och modeprofilen och entreprenören Sofi Fahrman.

 Maryam Ghahremani, vd på Bambuser. Foto: Press

Bolagets många nya rådgivare kommer säkerligen att komma till nytta i och med flytten till Sollentuna. I samband med öppnandet av The Factory inleder Wellstreet en offensiv satsning på fintech tillsammans med en ännu inte namngiven samarbetspartner. 

”Det rör sig om en av världens största bankkoncerner, en global spelare. De kommer att vara partner i det hela och så kommer de att vara engagerade i labb-verksamheten som sådan men också vara en instrumentell nyckel i att skala internationellt", säger Mikael Wintzell.

"The Factory". Foto: Press

Wellstreet har av olika anledningar inte satsat på fintech tidigare. En av anledningarna är Mikael Wintzells bakgrund och åtaganden inom branschen sedan tidigare, den andra är att kapaciteten har saknats.

”Den möjligheten har vi fått först nu, med vår samarbetspartner, de personer vi knutit till oss och även den plattformen vi har av andra fintechbolag i Stockholm som vi kan samarbeta med”, säger Mikael Wintzell.

Läs mer