Rättelse: Izettle-gänget får Paypal-aktier värda en halv miljard kronor

Izettle Paypal
Rättelse: Izettle-gänget får Paypal-aktier värda en halv miljard kronor

Magnus Nilsson och Jacob de Geer, grundare av Izettle. Foto: Press.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Transaktionen klar idag.

I en tidigare version av denna artikel uppgavs felaktigt att anställda på Izettle säljer aktier i Paypal för drygt en halv miljard. Det var fel. Här är vad som hänt:

“Än så länge har jag inga pengar på något konto”. Så sa Izettle-chefen Jacob de Geer till Di för någon vecka sedan på frågan vad han skulle göra med de 1,4 miljarder kronorna som han fick i samband med försäljningen av sitt betalbolag till Paypal.

Men nu kan det snart klirrar till ordentligt på Jacob de Geers bankkonto. I ett dokument som skickats in till de amerikanska finansmyndigheterna avslöjas att Jacob de Geer får aktier i Paypal till ett värde av motsvarande 169 miljoner kronor. Hans medgrundare Magnus Nilsson får Paypal-aktier värda 182 miljoner kronor. Paypal-aktierna är Magnus Nilsson och Jacob de Geer fria att sälja när de vill och är en del i försommarens affär då Paypal köpte deras bolag för motsvarande 19 miljarder kronor.

Ytterligare ett 50-tal Izettle-medarbetare får samtidigt Paypal-aktier i transaktionen. Totalt kan Izettle-personalen, inräknat Magnus Nilsson och Jacob de Geer, nu räkna in motsvarande 530 miljoner kronor i Paypal-aktier.

I ett uttalande säger en talesperson för Izettle:

“Det har inte skett några försäljningar av Paypal-aktier från Izettles personal i samband med dagens registrering av aktier till SEC. Registreringen är gjord av administrativa skäl i linje med amerikansk värdepappersmarknadslagstiftning, och möjliggör framtida överlåtelser och försäljningar av de registrerade aktierna till de som har rätt till det. Den maximala aktiekursen som nämns i samband med registreringen har ingen inverkan på möjliga framtida försäljningar”.

Läs fler artiklar
LÄS MER