Sök

Veoneer plockar teknikchef från Ericsson

Veoneer

Jan Carlson, vd på Veoneer. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Veoneer roterar om i toppen. Nishant Batra blir ny teknikchef, samtidigt som Johan Löfvenholm lämnar rollen som operativ chef.

Veoneer, som är specialiserat på förarassistanssystem och autonom körning, har utsett Nishant Batra till teknikchef, CTO, vilket är en ny position inom företaget. Det genomförs även justeringar i organisationen där operativa chefen Johan Löfvenholm lämnar.

Nishant Batra kommer närmast från Ericsson där han var chef för Network Products. Han börjar på Veoneer i mitten av november.

När det gäller justeringen av organisationen bildas affärsenheter med fullt ansvar för individuella kunder, något som bedöms öka kundfokus.

Samtidigt delas den nuvarande forsknings-, utvecklings- och teknikorganisationen upp i en forsknings- och produktutvecklingsfunktion som leds av CTO, samt en funktion för teknikleverans. Tanken med uppdelningen är att öka innovationshastigheten och öka effektiviteten, skriver Veoneer.

I samband med organisationsförändringen lämnar operativa chefen Johan Löfvenholm Veoneer. Han blir kvar som senior rådgivare till koncernchefen till och med våren 2019.

Läs mer