MTG: Allt fler annonsörer satsar på e-sport

MTG
MTG: Allt fler annonsörer satsar på e-sport

E-sport-fans kollar på mästerskap i Dota 2. Foto: AP Photo/Elaine Thompson.

Finwire / Breakit

MTG noterar att allt fler annonsörer väljer att investera i e-sport, berättar PR-chefen Tobias Gyhlénius i en kommentar till Finwire.

"Marknaden för e-sport är global och intresset är stort bland alla de som engagerar sig i sporten, och där vi ser att allt fler annonsörer väljer att investera i e-sport. Vi ger inte någon guidance men förväntar oss en tilltagande tillväxt under 2019", kommenterar bolagschefen.

Omsättningen för MTG i det tredje kvartalet uppgick till 4 683 miljoner kronor (4 280) enligt morgonens rapport, att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 4 698. Rörelseresultatet blev 340 miljoner kronor (257), väntat rörelseresultat var 264.

I rapporten framgick det även att den svenska TV-reklammarknaden bedöms ha vuxit medan de danska och norska marknaderna tros ha minskat.

"Vi ser att traditionellt TV-tittande generellt går ner, men det här är i högsta grad ett viktigt område för oss under oöverskådlig tid framöver och vi måste säkra att våra kanaler innehåller relevant innehåll som tittarna uppskattar", uppger Gyhlénius.

Det gick sämre för affärsområdet MTG Studios i det tredje kvartalet. På frågan om hur den långsiktiga pipelinen ser ut, svarar bolagschefen att den försämrade tillväxten under kvartalet berodde framförallt på att några produktioner flyttades från det tredje till det fjärde kvartalet.

"Men vi har en stark pipeline av dramaproduktioner så vi är trygga med att den verksamheten kommer att visa bättre försäljning under nästa kvartal", säger PR-chefen.

Gyhlénius kommenterar även gamingdelen inom MTGx, där försäljningen inom online gaming ökade med 29 procent på pro forma basis, och tillväxten inom InnoGames drevs av ett mycket stort intresse för spelet Forge of Empires.

"Den kommersiella lanseringen av Warlords of Aternum (InnoGames, reds anm) är mycket lovande med positiva användaromdömen och stort intresse bland spelarna", säger bolagschefen.

Aktien är upp 3,7 procent på rapporten.

Läs fler artiklar
LÄS MER