Hyra kontor? Här är de billigaste och dyraste rummen i Stockholm

Workaround kontorshotell Kontorshyror
Hyra kontor? Här är de billigaste och dyraste rummen i Stockholm

Foto: Istockphoto.com

Tobias Blixt

Reporter

Att Norrmalm har dyrare kontorspriser än Kista kommer inte som en överraskning för någon, men hur mycket skiljer sig priserna egentligen?

För de som vill hyra kontor i Stockholm varierar priserna ordentligt mellan stadens olika områden. Vi har tidigare rapporterat om att kontorshyrorna i Stockholms bästa lägen* har stigit kraftigt de senaste åren. I Juli kom rapporter som visade att hyrorna var rekordhöga.

“Jag tror inte någon har tecknat på 10 000 kronor per kvadratmeter och år, men säg att de ligger någonstans på 8 500 till 9 500 kronor per kvadratmeter i de bästa lägena”, sade AMF Fastigheters vd Mats Hederos då.

Statistik som Danske Bank har tagit fram visar att hyrorna i Stockholms bästa lägen har stigit med 67 procent de senaste åren, samtidigt som likvärdiga hyror i Europa har stigit med 13 procent i snitt enligt fastighetsrådgivaren JLL.

När priserna är höga kan det vara bra att ha koll på alternativen. Kontorsmatchingstjänsten Workaround har kartlagt kontorspriser i Stockholm och tagit fram en lista över de billigaste och dyraste områdena för kontorsrum på tio kvadratmeter.

Deras lista visar att det finns många tusenlappar att spara för den som är flexibel och inte måste sitta mitt i centrum.

“Vi ser stora prisskillnader mellan olika områden, men också att man kan hitta bra kontor för lägre summor. Så för att ha ett kontor i innerstaden krävs ingen jättebudget, men ibland får man vara redo att dela eller söka sig till co-working spaces”, säger bolagets medgrundare Rikard Hegelund i ett pressmeddelande.

För den som väljer att sitta i Kista eller Järfälla går det att komma ned i några få tusenlappar per månad. Samtidigt får den som väljer Norrmalm eller Kungsholmen ofta betala betydligt mer.

Områden med billigast alternativ:

  1. Kista, 10m², 2000 kr/mån

  2. Järfälla, 9m², 2500kr /mån

  3. Farsta strand,10m², 2700 kr/mån

  4. Lidingö, 10m²,  2800 kr/mån

  5. Bromma, 9m²,  2995kr/mån

Områden med dyrast alternativ:

  1. Norrmalm, 10m², 24.950 kr/mån

  2. Kungsholmen, 10m², 20.000 kr/mån

  3. Södermalm,10m², 20.000 kr/mån

  4. Östermalm, 8m², 19.520 kr/mån

  5. Vasastan, 10m² , 14.000 kr/mån

Enligt Workaround finns det ibland möjligheter att hitta billiga kontorsrum även i områden som Norrmalm och Östermalm, beroende på vilka förmåner man är ute efter eller kan klara sig utan.

* Fotnot: När man räknar på de bästa hyrorna för en kontorslokal i Stockholm utgår man från Norrmalmstorg 1.

Läs fler artiklar
LÄS MER