Minecraft-skaparens nya projekt – spelbolaget Rubberbrain

Minecraft
Minecraft-skaparens nya projekt – spelbolaget Rubberbrain

FOTO: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Breakit

Han har tidigare byggt upp en av de största spelsuccéerna någonsin. Med miljarder på bankkontot har Markus Persson ett nytt projekt på gång.

Persson, mer känd under sitt alias ”Notch”, har grundat Rubberbrain som har ett lyxigt kontor på 500 kvadratmeter på gång vid Stureplan i Stockholm.

Det var i höstas som Persson oväntat avslöjade att Mojang, spelstudion som han framgångsrikt byggt upp, skulle säljas till Microsoft. Prislappen för bolaget, som främst är känt för det omåttligt populära äventyrsspelet Minecraft, var hela 18 miljarder kronor.

Markus Persson har efter försäljningen av Mojang varit tystlåten om sina planer. I medier har det i stället varit fokus på påkostade nattklubbsbesök och inte minst när han ropade in Beverly Hills dyraste lyxvilla för drygt en halv miljard kronor, i budstrid med kändisparet Jay Z och Beyoncé.

Nu kan det dock vara nya projekt på gång - om Persson hittar tillbaka till inspirationen vill säga.

Hans beslut att plötsligt sälja Mojang kom som ett svar på att kraven och förväntningarna från fansen blev alltför höga. I en berömd tweet ställde Notch frågan om någon ville köpa hans aktier så han i stället skulle kunna fortsätta med sitt liv - Minecraft hade helt enkelt blivit ett för stort fenomen som satte en oerhörd press på spelutvecklaren och lösningen blev då en försäljning till Microsoft.

Tillsammans med Mojangs medgrundare Jakob Porsér har Markus Persson registrerat det nya företaget Rubberbrain. Kontoret är beläget mitt på Stureplan i Stockholm.

Bygg- och projektledningsföretaget Toofab ansvarar för att anpassa lokalen efter Rubberbrains önskemål.

"Projektet kommer gå i samma lite lätt galna och kreativa anda som Mojangs lokaler på Södermalm. Det kommer bli ett spännande uppdrag för oss", skriver fastighetsutvecklaren Benjamin Toofani på Toofabs hemsida.

Niklas Banjak som handlägger projektet säger att det är i full gång. Han hoppas att Rubberbrain ska flytta in inom några veckor.

Affärstidningen Forbes har i senaste numret gjort skrivit ett personporträtt på Markus Persson och beskriver det nya kontoret som en ”tonårspojkes största dröm”.

Det sägs nämligen vara något utöver det vanliga med en bar, dj-utrustning och hemliga rum dolda bakom bokhyllor.

Mer oklart är vad företaget ska göra. I intervjun med Forbes sa Persson att Rubberbrain än så länge mest är ett namn som väntar på en idé.

LÄS MER: Notch: Näthat fick mig att sälja Mojang

Finwire/Breakit

Läs fler artiklar
LÄS MER