Sämst på nätet just nu: Refunder, Spotify Run och Expressen.se

Sämst på nätet just nu: Refunder, Spotify Run och Expressen.se

Viggo Cavling

Krönikör

I min evighetsserie mitt liv som digital konsument kommer här lite färska observationer och uppföljning på gamla åsikter.

För en dryg vecka sedan skrev jag om det uppdaterade gränssnittet på Coop, som enligt mig har gjort att överblicken blivit sämre. Vad är poängen med att sänka priserna om man inte förstår vad som är billigast?

Mathem hörde därefter av sig och nu har jag testat dem också. Deras gränssnitt är faktiskt något bättre än Coops! Speciellt när man gjort sina inköp får man en bra överblick innan man betalar. Jag tycker även att utbudet var mycket bra – bättre än Coop när det gäller ost och bröd. Grönsakslådan var en besvikelse vad det gäller innehåll. Men rea på ostron var en hit! 

Jag överväger att byta till Mathem, men det är ett svårt beslut. Det känns som om jag sviker Coop.

Jag har nu även testat Adblockers för första gången och det var fan en revolution. Expressen.se gick från att vara den segaste sajten i cyberspace till att bli den snabbaste. Jag har inget emot annonserna i sig, men när de får nyhetssajter att bli segare än sirap är det verkligen ett argument för. Jag förstår att medierna med tiden måste släcka ner sina sajter för användare med Adblockers, men tills så sker kommer jag att fortsätta med Adblockers för att spara tid.

Jag har även försökt testa Refunder, men jag får det inte att fungera. Jag har alltså registrerat mig, men när jag ska få tillbaka pengar från Hotel.com och Adlibris så liksom blir det stopp. Visst är det underligt… INTE.

Illa tycker jag också om tjänsten Spotify Run. Musiken är sinnesjukt usel och det tar alldeles för lång tid för tjänsten att tajma in min löpning. Spotify borde istället för att köra stendöd upptempomusik docka ihop sig med Runkeeper och ta fram de bästa låtlistorna. De ska komma upp direkt i Runkeeper.

Jag var länge en tung kund på ebokstjänsten Dito och använder då och då Adlibris Mondo när jag läser e-böcker. Men jag förstår inte hur dessa företag någonsin ska kunna tjäna pengar när Stockholms stadsbibliotek har en helt okej tjänst med Bluefire Reader HELT GRATIS. De som klagar på att staten stör ut de kommersiella medierna med public service borde vara ännu mer upprörda att svenska bibliotek hindrar bokbranschen från att digitaliseras. Jag läser numera nästa alla mina böcker i mobilen och jag tycker det fungerar utmärkt. Just nu Sveriges i särklass bästa thrillerförfattare Jens Lapidus.

Förra gången klagade jag även på Taxi Stockholms nya app. De har nu hört av sig och medvetenheten om problem är stora. Teamet som byggde appen är ute ur taxin och ett nytt gäng sitter och försöker få ihop något bra. Det kommer att ta några månader tycks det. Tills dess kommer jag att fortsätta att åka med Uber vars app jag nu har testat både i Berlin och London. Det fungerade overkligt bra.

Och med dessa hårda och stundtals vänliga ord tar vi helg. Vi hörs som vanligt på måndag.

Hör gärna av dig med tips om du vill att jag ska recensera något digitalt!

Läs fler artiklar
LÄS MER