Sök

Emilia de Poret satsar på miljösmarta pinnglassar – investerar i Pure Paletas

Martina Julin och Emilia de Poret. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Pure Paletas ska ta sina ekologiska glasspinnar utanför Sverige. Nu kliver Emilia de Poret in som delägare i bolaget.

Pure Paletas vill utmana pinnglassmarknaden genom ekolologiska och veganska glassar, gjorda på riktig frukt utan e-ämnen, färgämnen och andra tillsatser. Smaken beskrivs som en fryst smoothie. 

Allt började när Martina Julins ettåriga dotter åt en isglass som aldrig smälte – trots en halvtimme i stekhet värme. Det fick henne att starta Pure Paletas. 

"Det var skrämmande att inse att det inte fanns en enda aktör som erbjöd pinnglass på äkta ingredienser trots att efterfrågan på ekologiska och bra råvaror aldrig varit större. Konsumenter förväntar sig att pinnglass ska vara mjuk vid första tuggan, utan att reflektera över vilket e-ämne som tillsatts för att just få fram den effekten eller varför glassen aldrig droppar”, säger Martina Julin i ett pressmeddelande.

Konceptet “paletas” kommer från början från Sydamerika och har blivit en stor trend i storstäder som Los Angeles, New York och Tokyo.

Bolagets glassar säljs idag i egendesignade frysar hos bland annat Junibacken, Skansen, Gröna Lund, Kolmården och Urban deli-butikerna. Nu vill Martina Julin ta glassarna utanför Sverige och har inlett en kapitalrunda.

En av dem som investerar en okänd summa i bolaget är stilexperten och entreprenören Emilia de Poret. Hon väntas bidra med erfarenheter inom varumärkesbyggande, marknadsföring och PR.

“Pure Paletas står för kvalitet, ett starkt koncept och med Martina Julins tydliga vision har företaget precis vad som krävs för att lyckas. Jag ser fram emot att få vara med på resan och bidra till att fortsätta utveckla bolaget”, säger Emilia de Poret i pressmeddelandet.

Läs mer