Spiltan går in med miljoner i Löwengrips sko-startup Flattered

Flattered
Spiltan går in med miljoner i Löwengrips sko-startup Flattered

Emma Lythell, Isabella Löwengrip, Gustav Lidén och Pingis Hadenius. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

“Vi tar in pengarna för att kunna öka farten ännu mer".

Det var för snart fem år sedan som  Gustav Lidén och Hanna Kwiatkowska Tisner bestämde sig – de skulle skapa den perfekta ballerinaskon. Ungefär samtidigt spånade entreprenörerna Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius på att ta fram inneskor av lite finare snitt för försäljning.

Det hela slutade med att kvartetten slog sina påsar ihop och bildade sko-startupen Flattered. Idag går merparten av bolagets försäljning via nätet men bland återförsäljarna finns också prestigekunder som varuhuset NK.

Bolaget har haft en fin tillväxtresa där omsättningen ökade med 120 procent till 11,3 miljoner kronor 2017. I år väntas omsättningen hamna på nästan 25 miljoner kronor och resultatet kring nollan.

Samtidigt laddar de fyra grundarna för att gasa ännu mer när nu investmentbolaget Spiltan kliver in som stofrägare. Spiltan, som tidigare gjort framgångsrika investeringar i bland andra spelutvecklaren Paradox, investerar 15 miljoner kronor i Flattered.

“Vi tar in pengarna för att kunna öka farten ännu mer och växa internationellt. Jag är otroligt nöjd med Spiltans inträde i bolaget och att Göran Pallmar med all sin erfarenhet tar över ordförandeklubban”, säger Pingis Hadenius som fram tills idag varit ordförande i Flattered.

Göran Pallmar, investeringsansvarig på Spiltan, säger i en kommentar:

”Vi ser en spännande möjlighet att få vara med på Flattereds internationella expansion. Företaget har en framgångsrik mix av online- och butiksförsäljning med spännande influencersamarbeten”.

Genom sin 15-miljonersinvestering får Spiltan 36 procent av aktierna i Flattered.

“Det känns fantastiskt roligt att nu kunna lägga in ytterligare en växel i Flattereds resa mot att bli ett globalt skomärke. Vi är väldigt stolta över att få in Spiltan. De har erfarenhet och delar vår vision som långsiktig partner”, säger Gustav Lidén som är vd i Flattered.

Läs fler artiklar
LÄS MER