Starflow norpar Per Morberg från TV4

Starflow

Per Morberg och David Gabor, vd för Starflow. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Tv-profilen Per Morberg lämnar TV4 – för egen digital satsning på plattformen Starflow.
"Här får jag bestämma allt själv. Helt i min smak", säger Per Morberg.

Kocken, skådespelaren och underhållaren Per Morberg har tröttnat på att vara "ägd" av gammelmedia. Han har gjort mat- och jaktprogram på TV4 i över 15 år, däribland Sveriges mästerkock, Vad blir det för mat och Jakt och fiske. 

Nu lämnar han alltså kanalen för en självständig satsning ihop med den svenska startupen Starflow. Bolaget har byggt upp en plattform som låter kreatörer kapitalisera på sitt premiuminnehåll. 

Upplägget ger Per Morberg 90 procent av intäkterna och 100 procent av rättigheterna. 

För tre år sedan skrev vi om Starflow under rubriken "Veckans Break?" Då hade kompisgänget precis lanserat sin app och affärsidén såg aningen annorlunda ut mot idag. 

"Jag är otroligt exalterad över att äntligen få visa världen vad vi har jobbat på i över två år. Att vi redan nu har lyckats knyta oss an pionjärer som Per Morberg, som vågar ta steget och lämna den gamla strukturen är riktigt inspirerande. Genom Starfow kan de nu stå på sina egna ben och bestämma på sina egna villkor", säger David Gabor, medgrundare och vd för Starflow, i ett pressmeddelande.

Serierna och innehållet kommer inte att vara reklamfinansierade. Istället betalar tittarna för de avsnitt de vill se. Den första säsongen av Morbergs nya matlagningsserie, “Morberg lagar”, släpps i dag, onsdag.

”Här får jag bestämma allt själv. Helt i min smak!” säger Per Morberg i pressmeddelandet.

Tidigare i år skrev vi om Starflows satsning på en egen kryptovaluta för influencers, via en så kallad ICO, Initial coin offering. Det kan liknas vid en digital nyemission och innebär att man erbjuder allmänheten att köpa en viss mängd enheter, eller tokens, i utbyte mot en existerande kryptovaluta som redan har ett värde.

Tanken är att bolagets kryptovaluta – Starcoins – sedan ska kunna användas på bolagets plattform.

Läs mer