Sök

Förhandlingarna mellan MTG och Dreamhack riskerar bryta ihop

MTGDreamhack

Dreamhack Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Mediejätten MTG och datorspelsfestivalen Dreamhack står långt ifrån varandra. Dreamhack-ägarna kräver över 100 miljoner kronor för att sälja.

För knappt en månad sedan kunde vi avslöja att MTG är sugna på att köpa upp den svenska dataspelsfestivalen Dreamhack. Förhandlingar mellan de nuvarande ägarna och MTG hade då pågått under ett antal månader – men nu kommer uppgifter om att diskussionerna går trögt.

Enligt personer med insyn i förhandlingarna står parterna en bra bit ifrån varandra när det gäller priset. Efter MTG:s spektaktulära köp av världens största e-sportliga ESL tidigare i år, då mediekoncernen betalade 720 miljoner kronor för 74 procent av bolaget, har förväntningarna på vad MTG vill betala trissats upp.

Breakits källor uppger att de nuvarande ägarna till Dreamhack vill ha en bra bit över 100 miljoner kronor för att en försäljning ska komma till stånd.

MTG uppges i sin tur argumentera för att Dreamhack är en mer lokal spelare än exempelvis ESL, vilket motiverar en lägre prislapp.

Våra uppgifter bekräftas även av sajten Breitbart, som hänvisar till källor med liknande uppgifter.

Dreamhack brukar beskrivas som världens största "Lan-party" och hade förra året över 100 000 besökare på sina event och dryga 15 miljoner unika tittare som följde livesändningarna på nätet. Verksamheten bedrivs i aktiebolaget Dreamhack som haft en mycket stark försäljningsutveckling de senaste åren. På fyra år har omsättningen mer än fördubblats till 68 miljoner kronor 2014 och bolaget gör en liten vinst.

Bakom Dreamhack AB står Implicator Holding som kontrolleras av Bernt Ohlén (66 procent av aktierna) och Stefan Magnusson (13 procent).

Läs mer