Sök

Tobii i avtal med stor tillverkare av VR-headsets

Tobii

Henrik Eskilsson, vd på Tobii. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ögonstyrningsbolaget Tobii har tecknat avtal med en stor tillverkare av VR-headsets avseende utveckling och leverans av eyetracking-teknologi som ska integreras i ett kommande headset.

"Vi har gjort stora insatser för att anpassa vår världsledande eyetracking-teknologi för VR tillsammans med viktiga kunder och partners. Därför känns det naturligtvis väldigt spännande att kunna berätta om detta avtal. Det är en viktig milstolpe för Tobii för att etablera eyetracking som en grundläggande VR-teknik", säger vd Henrik Eskilsson.

Av bolagets pressmeddelande framgår att det inte finns några bindande volymåtaganden och Tobii kan heller inte uttala sig om potentiella försäljningsvolymer. Leveranser, som omfattar Tobii EyeChip och licenser till bolagets systemdesign VR4, IP och programvara, förväntas ske från och med 2019.

Tobii, som är noterat på Stockholmsbörsen, uppskattar att en stor andel av framtida VR-headset kommer att integrera eyetracking. Under 2018 säljs det drygt 4 miljoner headset enligt uppskattningar från IDC och det väntas växa till cirka 30 miljoner år 2022.

Läs mer