Amelia Adamo tar plats i Apoteas styrelse

ApoteaRekryteringNätapotek

Pär Svärdson och Amelia Adamo. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Tidningsentreprenören ska lyfta nätapoteket.

Tidningarna Amelia och M-magasins tidigare chefredaktör och grundare Amelia Adamo har blivit invald i nätapoteket Apoteas styrelse. Hon sitter för närvarande även i styrelsen för Bonnier Magazines & Brands och SSRS Holding.

”Jag är både glad och smickrad av att få vara med i detta så framgångsrika bolag och tror mina mångåriga konsumenterfarenheter kan komma väl till pass. Jag har stor erfarenhet av hur man adresserar rätt målgrupp och vad som lockar till köp. Att få vara med och utveckla Apotea ser jag så fram emot”, säger Amelia Adamo i ett pressmeddelande.

Apoteas vd Pär Svärdson säger att rekryteringen är ett positivt tillskott till styrelsen.

”Jag är väldigt glad över att Amelia Adamo har accepterat erbjudandet om att bli styrelseledamot i Apotea. Jag är övertygad om att hennes erfarenhet från medievärlden och som tidningsentreprenör kommer att bidra positivt till både styrelsens arbete och Apotea”, säger han.

Apotea omsatte 1,5 miljarder kronor under 2017 med ett positivt resultat på cirka 32 miljoner kronor. Tidigare har styrelsens nyaste tillskott Amelia Adamo suttit i styrelsen för företag som Adlibris – som också grundats av Pär Svärdson – och Kappahl.

Läs mer