Voi expanderar – rullar ut sina elscootrar i Madrid

Voi
Voi expanderar –  rullar ut sina elscootrar i Madrid

Voi går in i Madrid. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Elscootrarna väcker både intresse och irritation i de städer där de finns.
Voi räds inte kritiken utan vill ta de orangefärgade scootrarna till resten av Europa.

Voi technology lanserade sina scootrar i Stockholm i augusti i år. Intresset från allmänheten och investerare har varit stort och senast i går pekade Breakits Stefan Lundell ut bolaget som en potentiell bubbla. Enligt uppgifter försöker Voi i detta nu att ta in 15 miljoner euro – till en värdering på en halv miljard kronor.

Enligt Fredrik Hjelm, medgrundare och vd för Voi har tjänsten hittills haft 45.000 användare som har åkt sammanlagt över 85.000 kilometer.

“Det har varit fantastiskt att starta verksamheten på hemmaplan och se hur öppna och intresserade Stockholmare har varit att testa vårt nya, gröna transportalternativ", säger han i ett pressmeddelande.

Nu expanderar Voi till Madrid i Spanien. Efter det är planen att fortsätta ta skotrarna till Italien, Portugal och Frankrike.

"Vi har haft möjligheten att samla feedback och utveckla den perfekta mjukvaran och hårdvaran under de första veckorna i Stockholm och nu är vi redo att erbjuda vår service till nya länder”, säger Fredrik Hjelm.

Elscootern är inte bara ett populärt transportsätt utan väcker även ilska i städer i USA och Europa på grund av bristen på ordentliga regelverk. I San Francisco i Kalifornien har det till och med lett till förbud mot tjänsterna.

Det är inget som avskräcker Voi. 

“Vi har varit fokuserade på att skapa en bra upplevelse genom att till exempel begränsa antalet elscootrar proaktivt när vi går in i en marknad för att kontrollera hur och var de används", säger Fredrik Hjelm och fortsätter:

"Genom att börja med en mindre flotta har vi också fått möjlighet att utbilda våra användare att behandla staden och deras medborgare med respekt när man använder scootrarna”.

Bolaget har tidigare tagit in riskkapital från Vostok New Ventures samt Eric Finnås och Erik Segerborg, två namn med koppling till den svenska miljardsuccén Avito.

Läs fler artiklar
LÄS MER