Handelshögskolan har plockat in fyra nya bolag i sin företagsinkubator

SSE Business LabWashawayinkubator

Foto: Press / Ann Jonasson

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Hajpade elscootrar och en tvättapp bland de nya bolagen.

Inkubatorn SSE Business Lab startade 2001 och har namnkunniga rådgivare som Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och Cristina Stenbeck. Sedan starten har totalt 170 bolag gått igenom inkubatorprogrammet som i dag huserar 20 bolag.

Bland inkubatorns tidigare bolag hittar vi exempelvis betaljätten Klarna och rekryteringsbolaget Sqore. Nu meddelar de att fyra nya bolag har antagits, det är Washaway, Maison Fortunée, Newglue och Voi Technology.

“Jag är stolt över att välkomna våra nya bolag till SSE Business Lab. De står för precis den typ av nytänkande och kreativitet som vi vill främja och vi ser fram emot att stödja dem på deras framtida tillväxtresor”, säger Julia Delin, tillförordnad vd för SSE Business Lab i ett pressmeddelande.

Breakit har tidigare avslöjat att Voi skulle lansera sina elscootrar i Stockholm. Vi kunde också berätta att en av entreprenörerna bakom företaget var inkubatorns dåvarande vd Douglas Stark.

Washaway är ett bolag som vill digitalisera tvättstugan

och erbjuder en app för tvätt och kemtvätt med hemleverans.

“Vi anser att tvättbranschen är gammalmodig och inte tar hänsyn till sina kunders livsstil”, sade medgrundaren Lovisa Nordberg till Breakit i våras.

De två övriga bolagen som har antagits är inredningsmodehuset Maison Fortunée som ska lansera sin första produkt i slutet av 2018 och Newglue, en marknadsplats där småföretagare kan hitta professionellt designade logotyper.

Läs mer