Sök

Nordnets vd Peter Dahlgren lämnar

NordnetBankNätbank

Peter Dahlgren är vd på Nordnet. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Peter Dahlgren lämnar sin roll som vd på Nordnet.

Nätbankens personal meddelades under tisdagsmorgonen om att vd:n Peter Dahlgren lämnar företaget, det rapporterar Di. Tillförordnad vd blir Nordnets kommersiella chef Anders Danielsson, med start idag tisdag.

"Det beslutet fattades igår i en ömsesidig diskussion mellan styrelsen och Peter", säger styrelseledamoten Tom Dinkelspiel till Di.

Enligt Tom Dinkelspiel kom parterna överens om att det fanns ett behov av ett annat ledarskap. Därför beslutade de också att Nordnet och Peter Dahlgren skulle gå skilda vägar.

Nordnet gjorde en vinst på 60,9 miljoner kronor under första halvåret i år, betydligt lägre än vinsten på 118,3 miljoner för samma period förra året. Det framkommer inte om Peter Dahlgren har sagt upp sig eller blivit uppsagd, men enligt styrelseledamotens svar till Di beror beslutet inte på den senaste tidens försämrade resultat.

"Peter fick ett mandat av styrelsen att investera mycket, och det kostar pengar. Det var därför vi köpte ut bolaget, det var ett bolag som vi upplevde som på riktigt underinvesterade. Sedan är det klart att vi inte kan leva med den här resultatutvecklingen långt över tiden, och det väl det fokuset som Anders ska ha, att återkomma till en normaliserad lönsamhet", säger han till tidningen.

Peter Dahlgren anslöt till Nordnet i slutet av maj 2017. Han fick mindre än ett och ett halvt år på posten.

Läs mer