Benify-anställda slår larm om sexism och trakasserier

Benify
Benify-anställda slår larm om sexism och trakasserier

Genrebild, montage. Foto: Istockphotos / TT

Johanna Ekström

Reporter

Nuvarande och före detta anställda på Benify berättar om en sexistisk kultur på techbolaget, som omsätter över 300 miljoner och sköter personalförmåner åt några av Sveriges största företag.

En kvinna trakasserades sexuellt under en konferens – av en toppchef som kort senare firades med champagne.

Andra har blivit tafsade på utan att våga ta upp det med sina chefer.

Och strax efter en ledarskapsutbildning, mitt under Metoo, föreslog tre män i ledningen ett strippklubbsbesök under en jobbresa – trots protester från kollegorna.

Benify, som tidigare hette Flexpay, är en framgångssaga på den svenska techscenen. Förra året omsatte bolaget 313 miljoner kronor och tillväxten har legat på runt 20 procent de senaste åren.

Bolaget erbjuder HR-tjänster och har tagit fram en molntjänst där företag samlar alla sina personalförmåner.

I portalen får de anställda koll på sina erbjudanden via arbetsgivaren, allt från massage till ögonlaseroperationer och matkassar. Anställda kan också hålla koll på sin pension via tjänsten. Bolaget har gjort succé internationellt och finns i sju olika länder.

Jag är tveksam till att så stora bolag skulle anlita dem om de kände till kulturen.

På kundlistan finns många av Sveriges största bolag, som H&M, Ericsson, Volvo och Saab. Men också en rad offentliga aktörer som landsting och kommuner. Klart är att över en halv miljon svenskar via sina jobb har tillgång till portalen.

Benify säljer alltså en tjänst till storbolag och myndigheter, under sloganen “vi gör våra kunder till en bättre arbetsgivare”.

Samtidigt har bolaget en rad problem med den egna kulturen. Ett tiotal personer som Breakit har talat med vittnar om att den präglas av sexism. De vi har talat med är anställda eller före detta anställda som har haft olika positioner och varit på olika avdelningar på bolaget. Det rör sig om allt från ”vanliga” anställda till mellanchefer och personer upp på högsta ledningsnivå. Både män och kvinnor.

“Jag är tveksam till att så stora bolag skulle anlita dem om de kände till kulturen”, säger en av dem.

Benify har sitt huvudkontor i Garnisonen på Östermalm i Stockholm.

På bolagets årliga konferens för samtliga anställda, drygt 300 personer, i Chantilly utanför Paris under våren 2017 trakasserade en av bolagets toppchefer en kvinnlig anställd sexuellt. Något som har bekräftats av flera av Breakits källor oberoende av varandra. Vi har även tagit del av skriftligt material som styrker det inträffade.

Toppchefens trakasserier mot den kvinnliga medarbetaren har bestått av grova sexuella förslag.

Samma chef höll även ett tal inför samtliga anställda under konferensen. Han drog då ett skämt som fick många i publiken att reagera kritiskt.

Det handlade, återgett för Breakit men ej citerat ordagrant, om att Stålmannen flög över en strand och såg att Wonder woman låg och solade. Eftersom Stålmannen var så snabb kunde han utan att det märktes flyga ner och “sätta på” henne.

“Väldigt många blev illa berörda över att en toppchef drar ett så grovt skämt. Väldigt många var arga efter det”, säger en av Breakits källor.

Flera personer uppfattade det som ett våldtäktsskämt. Att det var superhjältetema på konferensen och alla var utklädda till just det gjorde att många kände obehag, eftersom budskapet i skämtet därför kunde tolkas som att kvinnorna på konferensen skulle ”sättas på”.

Breakit har talat med den berörda chefen som nekar till att han ska ha trakasserat någon sexuellt, men han medger att han har grov humor och “kan skämta om allt”.

Den aktuella chefen slutade ganska kort efteråt att arbeta i bolaget. Det hade dock inte med konferensen att göra utan var bestämt sedan tidigare. Han tackades av med champagne och hyllades för sina insatser i bolaget.

Jag försöker ta avstånd från konferenserna. Jag känner mig inte trygg, det är så oberäkneligt. Man vet aldrig vad som ska hända.

Hösten 2017, alltså bara några månader efter konferensen i Paris, kunde knappast någon företagsledning undvika att förhålla sig till Metoo. I den vevan bestämde sig Benifys ledning, bestående av 14 personer varav tre kvinnor, för att gå en ledarskapsutbildning.

Bara ett par veckor efter utbildningen uppger flera av Breakits källor att tre män ur ledningen, på en middag under en jobbresa i Las Vegas, föreslog att de skulle gå på strippklubb. Totalt var åtta personer från Benify i Las Vegas för att besöka en mässa vid tidpunkten. Enligt uppgifter till Breakit påpekade de närvarande att de tyckte att beteendet var olämpligt eftersom det var en jobbresa.

Breakit har också trovärdiga uppgifter, från flera källor, på att minst tre kvinnliga anställda har blivit tafsade på av manliga chefer i jobbsammanhang. Något som kvinnorna dock valt att inte ta vidare till HR eller ledning, eftersom de inte vågat det.

Mycket av problemen hänger enligt uppgiftslämnarna ihop med en stark alkoholkultur. Det är alltid fri bar på bolagets tillställningar.

Två av de kvinnor som Breakit talat med uppger att de inte känner sig trygga under bolagets konferenser och events och att de bland annat undviker att dricka alkohol på grund av det:

“Jag försöker ta avstånd från konferenserna. Jag känner mig inte trygg, det är så oberäkneligt. Man vet aldrig vad som ska hända”, säger en av dem.

Kulturen har också lett till en stor personalomsättning. Det uppger Breakits källor och det visar också en slagning på Linkedin.

Av bolagets runt 300 anställda har 73 personer, varav många på chefspositioner, slutat under de senaste 18 månaderna. Förutom att det är hög personalomsättning så vittnar många om att det finns ett glastak för kvinnor, alltså att man på grund av strukturerna i bolaget bara kan ta sig till en viss nivå.

Det finns också ytterst få kvinnor på de högsta chefspositionerna i bolaget.

Det är för mycket alkohol och vi jobbar på det. Det är många unga människor som jobbar här och har man öppen bar kan inte alla hantera det.  

Men det är inte enbart kvinnor som har svårt att hitta rätt i kulturen. Även många män på höga positioner slutar. En toppchef som Breakit talat med uppger att han ofta mådde dåligt av kulturen och de råa skämten.

Ledningsgruppen består som sagt av 14 personer varav tre kvinnor. Styrelsen består av bolagets tre manliga grundare och en person (också man) från det brittiska riskkapitalbolaget Vitruvian partners, som är majoritetsägare i bolaget.

Bolagets vd och medgrundare Markus Kullendorff säger till Breakit att han absolut inte känner igen bilden av Benify som sexistiskt.

“Visst, det går säkert att komma fram till att det är grabbigt på något sätt, beroende på hur man definierar det. Men sexistisk är det absolut inte. Vi jobbar jättehårt med de här frågorna, vi har extremt hög andel kvinnor som chefer, 47 procent av lönesättande chefer är kvinnor”.

“Om du pratar med dem så tror jag inte att de ser att de blir diskriminerade på något sätt. Men om du pratar med de som slutat så kanske de inte tycker att de har fått rätt chanser”, säger han.

Benifys vd Markus Kullendorff. Foto: Press

Breakits uppgifter om att en toppchef trakasserade en kvinnlig anställd sexuellt på en konferens i Paris förra året kommenterar han så här:

“Jag känner till att det externt har snackats om saker, men jag vet att han har en annan bild av vad som har hänt. Det du beskriver är ingenting jag känner igen”, säger han.

Han tycker dock att den aktuella chefens skämt från scen var olämpligt.

“Jag vet precis vilket skämt han drog och det var jävligt olämpligt. En del har grövre humor än andra, men det är inget vi uppmuntrar och vi har bett om ursäkt till en rad personer som tog illa upp. Jag står för att han är en bra person, men en olämplig skämtare”, säger Markus Kullendorff.

Kan du förstå att vissa också tog illa upp när han sedan tackades av med champagne?

“Ibland får folk saker om bakfoten, det går inte att skydda sig från alla missförstånd. Han har varit en viktig person för oss och han slutade av privata skäl, inte för att han gjort något dumt. I min värld finns det ingen anledning att inte tacka av folk när de slutar”.

Det verkar finnas lite olika uppfattningar mellan dig och de jag har pratat med helt enkelt.

“Ja, absolut, så kan det vara”.

När det kommer till uttalandena om strippklubbsbesök i Las Vegas så menar Markus Kullendorff att han “förhört” de inblandade personerna i efterhand och att de då uppgett att de aldrig gick på strippklubb.

“Jag tror att det var sju personer i en grupp i Las Vegas på en mässa, och så var det en person som sa ‘nu går vi på strippklubb’. Och det faktum att han sa så skulle väl tala för att de inte gjorde det, för så dum är man väl inte”.

“Men den här personen fick en rejäl reprimand för uttalandet, som jag kan förstå var väldigt olämpligt. Men jag var inte med själv så jag kan så klart aldrig garantera att ingen har varit där”, säger han.

Incidenten har också hanterats av bolagets HR-avdelning uppger han.

Hur ser du på att två kvinnor berättat för Breakit att de inte känner sig hundra procent trygga under era konferenser?

“Det har aldrig någon sagt till mig. Jag har aldrig hört det från HR heller. Så att någon skulle ha varit otrygg känner jag inte igen. Men när det kommer till alkoholfrågan är det garanterat så att vi varit, och fortfarande är, på fel sida. Det är för mycket alkohol och vi jobbar på det. Det är många unga människor som jobbar här och har man öppen bar kan inte alla hantera det”.  

Vad säger du om uppgifterna till Breakit att kvinnor blivit tafsade på men vågat ta det vidare?

“Jag känner till tre personer under vår 15-åriga historia som har gjort något sådant (tafsat, reds anm). En person, det var inte en chef, fick stanna kvar men med en allvarlig varning. Sedan är det två personer som har haft chefsställning, och båda har fått sluta för att de gått över gränsen. En man och en kvinna. Om någon agerar på det sättet som du beskriver så är det en allvarlig kränkning”.

“Under de här 15 åren har vi säkert haft tusen anställda, och några grejer har hänt. Ibland händer det att folk går över gränsen och ibland uppfattar andra det så. Men alla de chefer som jag anser har gjort något olämpligt har fått sluta. Alla ärenden som kommer till mig eller HR tar vi på allvar”.

Markus Kullendorff menar att det finns en naturlig förklaring till personalomsättningen – att det är många unga människor som kommer in på Benify, och kanske får sitt första chefsjobb där. Och att det sedan är naturligt att de går vidare till andra bolag efter ett par år.

“Att folk slutar kan också bero på att man är korttidsanställd eller att man inte gillar bolaget, visst. Men vi har också väldigt många som har jobbat väldigt länge på bolaget, så jag har inte sett det som ett problem”, säger han.

Utöver själva kärnverksamheten äger Benify också pensionstjänsten Lifeplan samt robotrådgivaren Waizer. Bolaget ägs sedan 2012 till 25 procent av de tre grundarna och övriga 75 procent av Vitruvian partners.

Grundarna har enligt uppgifter till Breakit försökt att ta in en större kapitalrunda de senaste åren, men har inte fått den värdering man önskat. Planen är att inom något år göra en exit, vilket är standard ungefär 7-9 år efter att ett riskkapitalbolag gått in. Just nu är en börsnotering det hetaste spåret.

Vet du mer eller känner du till liknande saker på något annat bolag? Tipsa gärna johanna@breakit.se. Du har självklart rätt att vara anonym. 

Det här är sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är ett beteende som är oönskat av den som blir utsatt. Det är den som blir utsatt för trakasserier som avgör vad som är oönskat eller kränkande.

Det kan handla om att någon till exempel tafsar eller kastar närgångna blickar. Det kan också handla om ovälkomna komplimanger och anspelningar.

En arbetsgivare som får veta att någon känner sig trakasserad ska utreda vad som hänt och vidta åtgärder för att förhindra fortsatta trakasserier.

Arbetsgivarens är skyldig att utreda och vidta åtgärder om det sker i samband med arbetet, eller på fester eller resor som anordnas av arbetsgivaren.

Läs fler artiklar
LÄS MER