Sparappen Dreams tar in 67 miljoner

Dreams Sparande Digitalisering
Sparappen Dreams tar in 67 miljoner

Henrik Rosvall, vd och grundare av Dreams. Foto: Press.

Tobias Blixt

Reporter

Vill utveckla sitt investeringserbjudande.

Sparappen Dreams har tagit in 67 miljoner i en nyemission, där Kings medgrundare Thomas Hartwig deltar tillsammans med Peter och Anna Stettman. Det rapporterar Di Digital och hänvisar till handlingar från bolagsverket.

”Det stämmer. Det är främst våra existerande ägare som investerat. Även våra finansiella partners Storebrand och Ålandsbanken är med”, säger vd Henrik Rosvall till sajten.

Några av ägarna i Dreams är Collector-grundaren Lena Apler, Vitamin Well-grundaren Martin Randel, liksom ovan nämnda Thomas Hartwig och paret Stettman.

Dreams omsatte 130.000 kronor med en förlust på 24 miljoner under 2017. Det nya tillskottet i kassan ska bolaget använda för att växa.

”Vi lanserade i Norge i april och tillväxten är mycket snabb, nu ska vi satsa på lite nya produkter”, säger Henrik Rosvall.

Bland de nya produkterna utlovas en utveckling av investeringserbjudandet. I dag erbjuder bolaget fondsparande i Dreamsfonden tillsammans med Ålandsbanken.

Dreams lockar till sparande genom att användarna får sätta upp olika mål som de kan spara till. Tidigare i september kunde vi rapportera att bolaget hade förvärvat teknikkonsultbolaget A3J.

Läs fler artiklar
LÄS MER